Vrije trappen
6
16
  1. Einde wedstrijd

PSV had het in de eerste helft zwaar en keek ook al snel tegen een achterstand aan. Toch lukte het de ploeg van Peter Bosz om de wedstrijd te keren met een goede opbouw en het creëren van vele kansen. Door een sterk invallende Guus Til, een doelpunt van Bakayoko en Driouech gingen de drie punten mee naar Eindhoven.

4. Doelpunt!

Een prachtig doelpunt van Couhaib Driouech! Hij kapt de verdediging van Heracles Almelo mooi uit en ramt de bal in de korte hoek. Hij maakt zijn eerste voor PSV in de Eredivisie!

7. Doelpunt

90'
    21
    Couhaib Driouech
    PSV logo
  8. Afgekeurd doelpunt

Heracles Almelo denkt weer op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Mario Engels, maar de grensrechter vlagt voor buitenspel.

12. Doelpoging

En daar waren de aanvallers van Heracles Almelo even gevaarlijk. Vanaf de linkerkant werd de bal goed voorgegeven op het hoofd van Mario Engels, maar Benítez plukte de bal goed uit de lucht.

13:53
  13. Doelpoging

Chucky krijgt de bal aangespeeld en levert hem netjes af bij Guus Til. Hij haalt de trekker over, maar de doelman stopt de bal.

13:51
  14. Statistiek

Johan Bakayoko is de eerste PSV'er van 21 jaar of jonger met een doelpunt in elk van de eerste 2 Eredivisie-speelrondes sinds Noni Madueke in 2021-2022.

17. Spelbeeld

PSV is de tweede helft goed uit de kleedkamer gekomen en heeft sindsdien de regie aardig in handen. Nog twintig minuten te gaan met twee nieuwe impulsen in de ploeg: Teze en Driouech.

22. Doelpunt!

JOHAN BAKAYOKO! En daar is dan wel de 2-0! Bakayoko maakt een mooie actie, trekt naar binnen en haalt uit! De bal werd nog iets van richting veranderd, dus de doelman was kansloos.

13:33
  23. Doelpoging

En daar was bijna het tweede doelpunt van PSV. Noa Lang maakt een mooie actie op de linkerflank, maar de bal belandt op de binnenkant van de paal en rolt er voorlangs net niet in.

25. Doelpunt

59'
    11
    PSV logo
  26. Onze Guus

13:27
  27. Doelpunt!

Doelpunt! Guus Til maakt een goede loopactie en krijgt de bal in het zestienmetergebied na een mooie pass van Olivier Boscagli. Verdediger Ivan Mesik werkt de bal in het eigen doel waardoor PSV op gelijke hoogte komt in het Asito Stadion: 1-1!

13:26
  28. Eigen doelpunt

52'
    Ivan Mesik
    PSV logo
  29. Begin tweede helft

De tweede helft is van start gegaan met een PSV wat meteen hoog drukzet. Malik Tillman is in de kleedkamer achtergebleven en voor hem in de plaats staat Guus Til nu op het veld.

33. Redding

Walter Benítez weerhoudt Heracles Almelo van scoren met een goede redding vlak voor rust.

36. Afgekeurd doelpunt

Heracles Almelo maakt de 2-0, maar het doelpunt wordt vrijwel meteen afgekeurd wegens buitenspel.

12:53
  37. Spelbeeld

PSV probeert ondanks een flink drukzettend Heracles Almelo de bal te behouden en door goed samenspel kansen te creëren. Dit doen ze zeker, maar vooralsnog hebben die kansen nog niet geleid tot doelpunten.

12:46
  38. Doelpoging

Joey ziet de doelman van Heracles Almelo ver voor zijn doel staan en besluit uit te halen vanaf eigen helft. De bal gaat over de doelman heen, maar komt op de lat en vliegt er dus net niet in.

12:40
  39. Doelpoging

Noa Lang krijgt de bal voor zijn voeten uit een hoekschop, maar de bal wordt onderweg gestopt door een verdediger en belandt net boven het doel.

12:38
  40. Spelbeeld

PSV probeert weer grip op de wedstrijd te krijgen en bouwt vanaf achterin op om tot kansen te komen. Luuk de Jong probeert het, maar de doelman aan de zijde van Heracles Almelo is oplettend.

12:24
  41. Doelpunt

5'
    Brian De Keersmaecker
  42. Doelpunt

Al vroeg in de wedstrijd komt Heracles Almelo op voorsprong via een strafschop. Brian de Keersmacker benut hem vanaf elf meter en zet de Almelonaren in eigen huis op een 1-0 voorsprong.