1. PSV is de eerste Eredivisieploeg óóit die in 34 Eredivisieduels op rij scoort
    PSV is de eerste Eredivisieploeg óóit die in 34 Eredivisieduels op rij scoort
    18:06
  2. Topscorer

Luuk de Jong heeft zich zondag gekroond tot topscorer van de Eredivisie. Deze titel deelt hij met AZ-spits Vangelis Pavlidis. Beide aanvallers eindigden dit seizoen op 29 doelpunten in de Eredivisie.

16:39
  3. Luuk de Jong

Luuk de Jong spreekt het publiek toe vanaf de middenstip en doet een belofte. 'Volgend seizoen gaan we het nóg beter doen met zijn allen.'

16:33
  4. Einde seizoen

PSV sluit ook de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af. Daarmee bereikt de ploeg van Peter Bosz een puntenrecord van 91 punten. Dit seizoen kan de geschiedenisboeken in: het beste seizoen óóit.

16:27
  5. Einde tweede helft

16:20
  6. Slotfase

PSV nam in de slotfase van dit duel de regie in handen en liet even zien wie er dit jaar landskampioen is geworden. De laatste vijf minuten van dit geweldige seizoen gaan in.

16:19
  7. Eigen doelpunt

En daar is de 3-1 voor PSV! Via Hirving Chucky Lozano belandt de bal bij verdediger Julian Lelieveld in de voeten wie hem in het eigen doel werkt.

16:17
  8. Publiekswissel

Walter Bénitez verlaat het veld onder luid applaus van het Philips Stadion. Voor hem in de plaats komt derde doelman Boy Waterman, wie voor het eerst weer minuten maakt bij PSV. Ook Richard Ledezma mag zichzelf laten zien.

16:15
  9. Blessuretijd + 5

16:15
  10. DOELPUNT!

LUUUK! Luuk glijdt uit in zijn aanloop, maar benut gewoon de penalty. Wat een captain. PSV leidt.

16:14
  11. Penalty!

Scheidsrechter Danny Makkelie legt het spel stil en wordt naar de kant geroepen. Hij kent een penalty toe aan PSV en RKC-verdediger Jeffrey Bruma ontvangt een rode kaart voor zijn handsbal.

14. Eigen doelpunt

86'
  17. Doelpoging

PSV werd daar even héél gevaarlijk via Luuk de Jong. De bal wordt tegengehouden door - wat lijkt - een arm van de tegenstander.

16:08
  18. Doelpunt

82'

24. Spelbeeld

Peter Bosz brengt twee aanvallende impulsen met Hirving Lozano en Ricardo Pepi. PSV heeft nog steeds de overhand, maar tot dusver heeft dat nog niet geleidt tot een doelpunt.

16:01
  25. Gele kaart

26. Gele kaart

27. Doelpoging

Malik was daar dichtbij de voorsprong met zijn schot. Zijn poging wordt echter gestopt door doelman Etienne Vaessen.

32. Momentje

Guus krijgt een fraaie voorzet van Joey en knikt de bal op de lat!

15:43
  33. La Fuente trad in de rust op met zijn remix op het liedje 7 dagen lang!
    La Fuente trad in de rust op met zijn remix op het liedje 7 dagen lang!

36. Rust

PSV gaat rusten met een gelijke stand. Gedurende de eerste 45 minuten slaagde RKC Waalwijk er af en toe in gevaarlijk te worden door counteraanvallen, maar toch was het PSV wie het spel domineerde. Het positiespel oogde solide, maar in de tweede helft is het essentieel om scherper te zijn voor het doel.

15:21
  37. Statistiek

Luuk de Jong maakte dit seizoen meer goals in de competitie met zijn hoofd (10), dan met zijn linker-of rechtervoet (9 links, 9 rechts).

40. Doelpoging

André Ramalho kwam daar onverwachts uit de hoek met een prachtige omhaal! Helaas werd de bal niet meer geraakt door zijn teamgenoten.

15:15
  41. Blessuretijd + 1

15:15
  42. Doelpunt

44'
    9
    PSV logo
  43. Momentje

Shurandy Sambo kreeg daar de bal perfect voor zijn voeten en besloot uit te halen, maar de bal werd onderweg geblokt door de tegenstander.

15:09
  44. Spelbeeld

PSV heeft overheersend de bal en maakt aanspraak op de gelijkmaker via Mauro Júnior en Luuk de Jong. Luuk kan daarentegen nét niet bij de bal en dus blijft het 0-1.

15:02
  45. Doelpoging

Johan Bakayoko haalt genadeloos uit, maar de bal belandt op de paal. De doelman van RKC Waalwijk let goed op en stopt ook de rebound van Malik Tillman.

14:54
  46. Gele kaart

Godfried Roemeratoe

47. Doelpunt

16'
  48. Doelpunt

RKC Waalwijk komt er voor de eerste keer in de wedstrijd gevaarlijk uit en zorgt daarmee ook meteen voor de 0-1. Richonell Margaret krijgt de bal in het doel na een fraaie steekpass.

14:45
  49. De PSV'ers kwamen op in speciale shirts met één motto: samen werken, samen vechten en samen vieren
    14:40
  50. Begin eerste helft

14:30
  51. Ons kampioensshirt is verzilverd door een uniek cadeau van TOTO!
    Ons kampioensshirt is verzilverd door een uniek cadeau van TOTO!