Persconferentie | ‘Het wordt absoluut geen makkie’

Persconferentie | ‘Het wordt absoluut geen makkie’
2 min
PSV1

Voor PSV staat op zondagmiddag de topper tegen Ajax op het programma. Hoofdcoach Peter Bosz spreekt vertrouwen uit naar zijn selectie, maar is tegelijk op zijn hoede voor de Amsterdamse tegenstander.

PSV en Ajax staan respectievelijk eerste en zeventiende op de Eredivisieranglijst, maar dat verschil is voor Bosz geen reden om achterover te leunen in aanloop naar het duel. “Het is en blijft een topper, Ajax is een gevaarlijke tegenstander. Geluiden dat we met gemak winnen door het verschil in punten zijn voor mij onzinverhalen. Het wordt nooit een makkie. Maar door de stand is het vertrouwen bij hen wel heel broos”, vertelt Bosz, die erop rekent dat zijn team alles geeft op zondag. “Wij moeten alles geven om te winnen. Iedereen moet op 100% zijn.” 

Geblesseerden 
Waar Peter Bosz vorige week aangaf dat Noa Lang voor langere periode geblesseerd is, noemt hij tijdens de persconferentie nog een afwezige. “Armel Bella-Kotchap is er door een blessure tegen Ajax niet bij, wat zijn situatie precies is wordt later duidelijk.” Bosz geeft aan dat Noa weer aan het revalideren is, maar nog wel even uit de roulatie zal zijn. 

Jerdy opgeroepen
Middenvelder Jerdy Schouten zit bij de voorselectie van het Nederlands Elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar. De aanwezigheid van Jerdy is volgens zijn Hoofdcoach volkomen terecht. “Hij doet het erg goed bij ons. Ik ben er van overtuigd dat hij het niveau van Oranje aankan, zijn plek in de voorselectie is zeker terecht.”