Interlandperiode | PSV Vrouwen hofleverancier Jong Oranje

Interlandperiode | PSV Vrouwen hofleverancier Jong Oranje
2 min
Vrouwen

Geen wedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen komende vrijdag, zaterdag of zondag. PSV Vrouwen vaardigt (na) dit weekend elf speelsters af voor interlandvoetbal. In dit bericht zetten we ze op een rijtje. Opgelet: zaterdag oefenen de ‘thuisblijvers’ op PSV Campus De Herdgang. Daar kun je gratis bij zijn.

Twee A-internationals Oranje
Esmee Brugts en Kika van Es zijn door bondscoach Andries Jonker opgeroepen voor de oefeninterland tegen Noorwegen op dinsdag 11 oktober. Julie Biesmans komt in actie met de Red Flames tijdens de WK-play offs in en tegen Portugal op donderdag 6 oktober. Landgenoot Femke Bastiaen oefent met België onder 23 tegen Zweden en Italië.

Hofleverancier Jong Oranje
PSV levert liefst zes speelsters aan Jong Oranje. Dat zijn Joëlle Smits, Janou Levels, Lisan Alkemade, Gwyneth Hendriks, Danielle de Jong en Chimera Ripa. Zij spelen een oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van Portugal en vervolgens tegen Jong Noorwegen, net als Oranje. Bij Oranje onder 19 komen Shijona Martina en namens Jong PSV Vrouwen Robine Lacroix en Kealyn Thomas in actie tijdens de eerste EK-kwalificatieronde tegen Griekenland, Turkije en Zweden. Het toernooi van Oranje O19 wordt in Griekenland gespeeld.

Oefenduel tegen Duitsland O19
De overige speelsters van PSV Vrouwen spelen een oefenwedstrijd tegen Duitsland onder 19. De wedstrijd op PSV Campus De Herdgang begint op zaterdag 8 oktober om 16.00 uur. De wedstrijd is gratis toegankelijk.