Zevenklapper voor PSV/FC Eindhoven

Na mindere resultaten in de competitie sloeg PSV/FC Eindhoven vrijdagavond genadeloos toe in de thuiswedstrijd tegen het Belgische KAA Gent. Lisanne Vermeulen ontpopte zich tot doelpuntenmachine en scoorde vier goals, waarvan drie in de eerste helft.

Rode kaart voor Gent
Al in de 4e minuut stond het 1-0 via Myrthe Moorrees, die op wilskracht de bal tot tweemaal toe heroverde, alleen op de keepster af ging en deze vervolgens ook omspeelde. KAA Gent bood zeker weerstand en had het meeste balbezit maar moest toestaan dat PSV/FC Eindhoven al counterend gevaarlijk werd via de continu opkomende Van de Donk, Coolen, Becx en Vermeulen, terwijl Bouharat en Moorrees fysiek domineerden op het middenveld. Vermeulen verdubbelde in de 21e minuut de stand door simpel binnen te tikken. In de 26e minuut dreigde Van de Donk de 3-0 op het scorebord te zetten maar verdediger Maƫlis Henneuse trok aan de noodrem en kon vertrekken met rood. Vermeulen was vervolgens nog goed voor de 3-0 in 28e minuut (assist Van de Donk) en de 4-0 (assist Bouharat). Terwijl de aanval vlot liep hield de verdedigende linie met Pfeiffer, Peels, Evers en Egelmeers alles potdicht.

Daniëlle van de Donk scoorde de vijfde in de zevenklapper | © FOTOTB.NL Daniëlle van de Donk scoorde de vijfde in de zevenklapper | © FOTOTB.NL

Overtuigende overwinning
Het spelbeeld veranderde niet en PSV/FC Eindhoven loerde op meer goals. Becx miste in kansrijke positie, maar een minuut later stond het alsnog 5-0 via Van de Donk, die een vrije trap in de lange hoek krulde en haar doelpunt meepikte. Coach Nebojsa Vuckovic gunde speelminuten aan Celeste van de Groef, Lisa Korevaar en Glenda van Lieshout. Laatstgenoemde scoorde direct toen zij binnen de lijnen was de 6-0 op aangeven van Coolen. Het slotakkoord was voor Vermeulen die in 83e minuut het machtsvertoon extra kracht bijzette door een corner simpel binnen te koppen. Het massaal toegestroomde publiek werd verwend op deze regenachtige vrijdagavond en zag PSV/FC Eindhoven met 7-0 winnen.