Voorbereiding | PSV wint 2-1 van Valencia CF in afsluitend oefenduel

3 min
PSV1

PSV heeft de voorbereiding afgesloten met een 2-1 zege op Valencia CF. Ismael Saibari is met twee doelpunten de matchwinner. De middenvelder kwam na drie minuten al tot scoren.

PSV walst in de beginfase over Valencia CF heen. Ismael Saibari opent na drie minuten al de score. De Marokkaans international rond koelbloedig af nadat Malik Tillman hem enkele seconden daarvoor had weggestuurd met een pass op maat. Nog geen minuut later is het bijna 2-0, maar doelman Dimitrievski kan de inzet van Luuk de Jong keren. Helaas is er ook slechts nieuws, want Mauro JR valt geblesseerd uit. Oppegård is zijn vervanger.

Daarna is het spelbeeld meer in evenwicht en krijgen de bezoekers hun eerste kans. Het is Sergi Canós Tenés die deze mogelijkheid gelijk verzilverd. Ismael brengt in de 24e minuut weer orde op zaken. Na een pass van Luuk kapt de middenvelder eerst nog twee verdedigers uit voor hij zijn tweede van de dag maakt. Daarna heeft PSV en vooral Olivier Boscagli wéer pech. De Monegask moet het veld verlaten na een duel met Hugo Duro.

Kansen leiden niet tot doelpunten

In de beginfase van de tweede helft onderscheidt Walter Benítez zich met een knappe redding. Aan de andere kant doet de ingevallen Joey Veerman hetzelfde. Hij geeft een pass waarvan je eigenlijk denkt dat het niet kan, maar hij kan het wel. Het levert een kans op, maar helaas geen derde treffer. In de 63e minuut krijgt Luuk nog een grote kans op zijn eerste van de avond, maar het blijft vooralsnog 2-1.

In de fase daarna heeft PSV de controle en kan het vrij eenvoudig combineren op het middenveld. Vooral Bakayoko profiteert, hij gaat na een aantal korte passes alleen op Dimitrievski af. De Belg wacht lang met schieten, maar de doelman laat zich niet verrassen, blijft staan en keert uiteindelijk het schot. Ook invaller Guus Til krijgt een grote mogelijkheid, maar ook dit keer is de keeper een sta-in-de-weg. PSV sluit het voorseizoen af met een 2-1 overwinning op Valencia CF en kan beginnen met de voorbereiding op het Johan Cruijff Schaal-duel met Feyenoord.