UYL | PSV O19 speelt 3-3 gelijkt tegen Paris Saint-Germain

3 min

PSV O19 heeft in de derde wedstrijd van de UEFA Youth League gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain. Dat betekent dat de formatie van trainer Vincent Heilmann zijn eerste punt heeft gepakt.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd was PSV O19 de bovenliggende partij. Al na drie minuten leverde dat de eerste kans op, maar Joël van den Berg schoot de bal een kleine meter naast. Drie minuten later was het wél raak. Fabio Kluit schoof de afvallende bal na een vrije trap in de verre hoek. Het was voor hem al de derde wedstrijd op rij dat hij het net wist te vinden. Des te vervelender was het dat de man in vorm niet veel later met een blessure het veld moest verlaten. Hij werd in de tiende minuut vervangen door Manuel Bahaty. In de negentiende minuut zorgde een snelle aanval van Paris Saint-Germain, via een van richting veranderd schot, voor de gelijkmaker, die bij de tweede paal eenvoudig werd binnengekopt.

Ook daarna bleef PSV de betere ploeg. De Parijzenaren hadden moeite met de manier van drukzetten van PSV en kwamen slechts sporadisch tot een uitbraak. In de 38e minuut viel dan ook de 1-2. Fabian Merién werd volledig vrijgelaten bij een corner van Manuel Bahaty en kopte raak. Twee minuten later maakte Paris Saint-Germain na een snelle counter op fraaie wijze gelijk. Een schot in de verre bovenhoek was onhoudbaar voor doelman Tijn Smolenaars. Daardoor gingen de teams met een gelijke stand de rust in.

Tweede helft
In de tweede helft lagen de teams dichter bij elkaar. Het spel werd aan beide kanten afwachtender, waardoor kansen schaars waren. In de 63e minuut was daar echter de goal van Paris Saint-Germain. Waar Tijn op de eerste poging nog een antwoord had, was de rebound hem te machtig. Tien minuten voor tijd scoorde Robin van Duiven nog een belangrijk doelpunt voor PSV. Een schot van Joël werd van richting veranderd, waarna Robin binnenkopte. Dit doelpunt leek sterk op de 1-1 van de Fransen. Daarna hielden de teams elkaar in evenwicht, waardoor beide met één punt van het veld stapten.

Scoreverloop
6’: Fabio Kluit
19’: Yanis Khafi
38’: Fabian Merién
40’: Mahamadou Sangare
63’: Yanis Khafi
79’: Robin van Duiven