Uitgelicht | Wat je moet weten over de selectie van Paris Saint-Germain

Uitgelicht | Wat je moet weten over de selectie van Paris Saint-Germain
2 min
PSV1

PSV neemt het vanavond op tegen het Paris Saint-Germain van trainer Luis Enrique. De Spaanse oefenmeester beschikt over een mix van ervaring en talent. Een overzicht van de belangrijkste spelers aan Franse zijde.

In het doel is daar natuurlijk Gianluigi Donnarumma. De 25-jarige sluitpost geldt al jaren als een van de beste keepers ter wereld. Hij hield dit seizoen één keer het doel schoon in tien wedstrijden. 

Verdediging
Enrique stelt doorgaans vier verdedigers op. Bekende namen als Lucas Hernandez en Presnel Kimpembe zijn al het hele seizoen geblesseerd. Zij worden meestal vervangen door Willian Pacho en Nuno Mendes. Naast dat tweetal staan er met Marquinhos en Achraf Hakimi meestal twee absolute topspelers in de basis. 

Middenveld
Op het middenveld krijgen vijf verschillende spelers veel speeltijd: Fabián Ruiz, Vitinha, Kang-in Lee, Warren Zaïre-emery en João Neves. Op Kang-in na scoorden zij allemaal één keer. De Zuid-Koreaan heeft op zijn beurt vier doelpunten. 

Aanval

Bradley Barcola is dit seizoen by far de speler waar de meeste dreiging vanuit gaat. In tien wedstrijden scoorde het supertalent zeven keer. Meestal speelt hij in een driemansaanval met Marcos Asensio en Ousmane Dembele. Zij scoorden samen zes keer. Enrique doet ook vaak een beroep Randal Kolo Muani, maar de Franse spits was er dit weekend niet bij in het competitieduel tegen RC Strasbourg.