UEFA Youth League | PSV O19 verliest in slotfase van RC Lens

Jeugd

Het derde groepsduel van de UEFA Youth League is voor PSV O19 geëindigd in een verliespartij. Op bezoek in Frankrijk waren de leeftijdsgenoten van RC Lens met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Vincent Heilmann. Tay Abed scoorde namens PSV.

Het duel, vooraf aan de UEFA Champions League-ontmoeting van de hoofdmachten van de clubs, trok veel toeschouwers. Onder toezicht van hen kwamen de talenten van RC Lens vroeg op voorsprong: in minuut zeven tekende Ayanda Sishuba voor de Franse openingstreffer. Hij liet PSV-doelman Niek Schiks kansloos met een afstandsschot. Na een halfuur gespeeld te hebben bracht Tay Abed beide teams met een fraaie treffer op gelijke hoogte. Hij bepaalde de ruststand op 1-1.

Tweede helft
Na de pauze had PSV het overwicht, maar was het RC Lens die er met de drie punten mee vandoor ging. RC Lens-invaller Anthony Bermont scoorde de 2-1 in minuut 85 en deed PSV O19 daarmee de das om. PSV eindigde de wedstrijd met negen man: zowel Emmanuel van de Blaak als invaller Eus Waayers kreeg een rode kaart.

Door het verloren duel staat PSV O19 op de tweede plaats in de poule. Eerder werd er gewonnen van Arsenal FC en een gelijkspel geboekt tegen het Spaanse Sevilla FC, waardoor het puntenaantal na drie duels op vier staat.