UCL | Belangrijke informatie voor PSV-fans in Turijn

UCL | Belangrijke informatie voor PSV-fans in Turijn
2 min
PSV1

De uitwedstrijd tegen Juventus vindt plaats in het Allianz Stadium in Turijn. Om je bezoek aan dit duel zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we enkele belangrijke details op een rij gezet.

Algemene informatie

  • Datum: dinsdag 17 september 
  • Aftrap: 18.45 uur
  • Adres: Corso Gaetano Scirea, 50, 10151 Torino TO, Italië
  • Capaciteit 41.507

Reisinformatie en toegang tot het stadion
Het Allianz Stadium ligt in het noordwesten van Turijn en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde metrohalte is Bernini (lijn 1), vanwaar pendelbussen naar het stadion rijden. Je kan vanaf het centrum ook buslijn 29 pakken en uitstappen op Sansovino. Hiervandaan is het nog een paar minuten lopen naar het stadion. Om veiligheidsredenen wordt het afgeraden om met de taxi naar het stadion te reizen.

Auto's
Supporters die met de auto komen en hun dag in Turijn doorbrengen, kunnen parkeren op een speciaal ontmoetingspunt, namelijk langs de boulevard Corso Vittorio Emanuele II in het gedeelte tussen Corso Massimo D’Azeglio en Corso Cairoli. 

Tickets en toegang
Zorg ervoor dat je je ticket en identiteitsbewijs altijd bij de hand hebt. In het stadion worden strikte toegangscontroles uitgevoerd. Houd rekening met mogelijke wachttijden bij de ingangen. Het advies is om tweeënhalf uur voor de aftrap aanwezig te zijn.

Lokale tips
Turijn is een prachtige stad om te verkennen. Er zijn vele historische bezienswaardigheden in de stad zoals het Palazzo Reale en de Basilica di Superga. Hoewel Turijn doorgaans bekendstaat als een veilige stad, wordt het afgeraden om 's avonds alleen op pad te gaan. Het is verstandig om zorgvuldig na te denken over wanneer en waar je jouw clubkleuren toont. Het noodnummer in Italië is 112.  

Pubs
PSV Awayday Party meldt dat zij twee kroegen heeft geregeld voor PSV-supporters. Het gaat om de Six Nations Murphy's en The Shamrock Inn. Beide pubs liggen middenin het centrum. Vanaf hier kun je makkelijk met de bus of metro richting het stadion.

Veel succes en geniet van de wedstrijd!