Transfer | PSV versterkt selectie met ervaren en veelzijdige Perišic

Transfer | PSV versterkt selectie met ervaren en veelzijdige Perišic
3 min
PSV1

PSV heeft de transfervrije Ivan Perišic gecontracteerd. De 35-jarige flankspeler met meer dan zevenhonderd wedstrijden in het betaald voetbal, heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2025. De Kroatisch international sluit per direct aan bij de hoofdmacht.

Twee weken na het sluiten van de transferwindow heeft PSV de A-selectie versterkt met UEFA Champions League-winnaar Ivan Perišić. De 136-voudig Kroatisch international was deze zomer nog actief op het Europees Kampioenschap. Hij is bepaald geen onbekende in het betaald voetbal. Vijftien jaar geleden maakte hij zijn professionele debuut en sindsdien was hij actief in grote competities zoals de Italiaanse Serie A, de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League. En in 2018 speelde hij met Kroatië in de WK-finale tegen Frankrijk. 

Ervaren kracht 
Deze zomer vertrok er een aantal ervaren spelers, maar met de komst van Ivan voegt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart in één klap zeshonderd wedstrijden aan clubvoetbal toe aan de A-selectie: "Om zoveel wedstrijdervaring te hebben moet je een goede speler zijn, die vrijwel altijd fit is. Anders kom je daar bij lange na niet aan. Met het aanstaande vertrek van Hirving Lozano was er een vacature op de vleugel, maar hij kan op veel verschillende posities uit de voeten. Met Ivan slaan we dus meerdere vliegen in één klap.” 

Ivan vertelt dat de keuze voor PSV snel was gemaakt. “Sinds ik transfervrij ben, heb ik gewacht op een optie als deze: een club en omgeving waar ik me goed bij voel en waarmee ik prijzen kan winnen. Ik heb mijn oud-ploeggenoot Denzel Dumfries gevraagd om advies, en dat heeft me alleen maar overtuigd dat PSV de juiste stap is. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, alles te geven en prijzen te winnen.” 

Ivan Perišić kwam uit de jeugdopleiding van HNK Hajduk Split, maar maakte in 2009, namens KSV Roeselare, zijn professionele debuut in het Belgische bekertoernooi. Het begin van een imposante carrière, waarin hij actief was voor onder meer Club Brugge, Borussia Dortmund, Inter Milan, Bayern München, VfL Wolfsburg en Tottenham Hotspur. Dit jaar streek hij opnieuw neer bij HNK Hajduk Split, maar eind augustus zetten club en speler gezamenlijk een punt achter de samenwerking. Zodoende stond de deur open voor een nieuw tijdperk in de carrière van Ivan Perišić, het PSV-tijdperk.

Prijzen

Seizoen Club Prijs
2011-2012 Borussia Dortmund Landstitel
2011-2012 Borussia Dortmund Beker
2014-2015 VfL Wolfsburg Beker
2015-2016 VfL Wolfsburg Super Cup
2019-2020 Bayern München Landstitel
2019-2020 Bayern München Beker
2019-2020 Bayern München UEFA Champions League
2020-2021 Inter Milan Landstitel
2021-2022 Inter Milan Beker
2021-2022 Inter Milan Super Cup