Transfer | PSV versterkt beloftenploeg met Australische aanvaller Marcus Younis

Transfer | PSV versterkt beloftenploeg met Australische aanvaller Marcus Younis
2 min
Jong

Jong PSV neemt de Australische vleugelaanvaller Marcus Younis op huurbasis over van Western Sydney Wanderers FC. De negentienjarige belofte heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één jaar.

Marcus Younis begon zeven jaar geleden bij de Wanderers Academy en heeft tien wedstrijden voor het eerste team gespeeld. In die wedstrijden scoorde hij twee keer en gaf hij twee assists. Tijdens de veertig wedstrijden die hij voor de beloftenploeg speelde, scoorde hij dertien keer en gaf hij tien assists. Net als Jong PSV speelt de O21-ploeg van de club uit de grootste stad van Australië op het tweede professionele niveau.

Perfecte omgeving

Jan Vennegoor of Hesselink, Technisch Manager van Jong PSV, is blij met de komst van de Australische jeugdinternational. "Marcus is een snelle en explosieve vleugelspeler met een groot scorend vermogen. We hebben hem lang gescout en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten. Bij Jong PSV komt hij in de perfecte omgeving om de volgende stap te zetten."

"Ik ben heel blij om hier te zijn”, vertelt de jonge Australiër enthousiast. "Een paar weken geleden vertelde mijn vader dat PSV geïnteresseerd was. Ik weet niet precies hoe ze me op het spoor zijn gekomen, maar dat was een aangename verrassing. Ik ben een jongen die erg hard werkt voor het team, veel rent, dribbelt en de een-tegen-een aangaat."