Transfer | PSV neemt Nicky Evrard over van Chelsea FC

Transfer | PSV neemt Nicky Evrard over van Chelsea FC
2 min
Vrouwen

PSV en Chelsea FC hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Nicky Evrard. De 29-jarige keepster heeft haar handtekening gezet onder een tweejarig contract.

Met Nicky Evrard haalt PSV een grote naam in huis. Ze is international voor de Red Flames, de nationale vrouwenploeg van België, en werd in 2023 uitgeroepen tot beste Belgische speelster van het jaar. Ze kwam voorheen in actie voor KAA Gent, FC Twente en OH Leuven, waarvan ze vorige zomer de overstap maakte naar Chelsea FC. Nicky werd direct verhuurd aan Brighton & Hove Albion, maar door een blessure keerde ze in januari 2024 al terug naar Londen. 

"Met Nicky voegen we niet alleen een grote naam toe aan onze selectie, maar brengen we ons keeperskorps weer op volledige sterkte," vertelt Technisch Manager Maud Roetgering, die de keuze voor de Belgische international verder toelicht: "Ze heeft enorm veel ervaring en de kwaliteiten om het verschil te maken. Dat doet ze niet alleen als lijnkeepster, maar ook aan de bal en als leider kan ze haar steentje bijdragen."

Verhaal klopt
Nicky heeft PSV Vrouwen van een afstandje zien groeien en stelt dat de ambities van de club naadloos aansluiten op die van haarzelf. “Het is een hele mooie dag en ik ben heel trots dat ik vanaf nu deel uitmaak van PSV. Er zijn een heleboel redenen waarom ik hier graag wilde tekenen. De club is zeer ambitieus, de toekomstplannen zijn groot en het team wordt steeds sterker. Die combinatie maakt dat het verhaal voor mij klopt, want ik ben hier om voor de prijzen te spelen en om geschiedenis te schrijven met PSV.” 

Nicky is de vijfde versterking voor PSV Vrouwen deze transferzomer. Eerder voegden Lore Jacobs, Sisca Folkertsma, Renate Jansen en Myrthe Moorrees zich bij PSV Vrouwen.