Transfer | PSV neemt Madi Monamay over van Bayer Leverkusen

Transfer | PSV neemt Madi Monamay over van Bayer Leverkusen
2 min
PSV1

Madi Monamay is vanaf vandaag officieel PSV’er. De Belgisch jeugdinternational komt over van Bayer Leverkusen en heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract. Daarmee ligt hij vast tot medio 2027.

De achttienjarige Madi Monamay Nsosemo speelde sinds 2022-2023 bij de jeugdopleiding van de Duitse landskampioen. Daarvoor was hij actief bij KRC Genk en OH Leuven. Afgelopen seizoen kwam de verdediger 24 keer in actie in de U19-Bundesliga West. Daarnaast trainde hij mee met de hoofdmacht en kwam hij vier keer uit voor België U19. 

Madi sluit aan bij de beloftenploeg, waar hij, na verschillende weken zonder groepstraining, wordt klaargestoomd voor het nieuwe seizoen.

Lang gevolgd
Technisch Manager Jan Vennegoor of Hesselink ziet een langverwachte deal werkelijkheid worden. “We volgden Madi al voordat hij naar Bayer Leverkusen ging. We hebben hem meermaals bekeken en zijn meer dan overtuigd van zijn kunnen. Hij is een moderne, veelzijdige voetballer met erg veel potentie. We hebben er vertrouwen in dat hij bij PSV de mogelijkheden grijpt om de volgende stappen te zetten.”

‘Eer om het shirt te dragen’
Madi kan op zijn beurt niet wachten om aan de slag te gaan. “Ik ben heel blij dat alles rond is en wil zo snel mogelijk beginnen. Ik had vanaf het begin een goed gevoel bij PSV en vind het een eer dat ik het shirt mag dragen,” vertelt de jonge verdediger, die gelijk zijn doelen kenbaar maakt. “Ik wil mijn kwaliteiten laten zien en zo snel mogelijk aansluiting vinden bij de hoofdmacht.”