Transfer | PSV neemt afscheid van Jason van Duiven

Transfer | PSV neemt afscheid van Jason van Duiven
2 min
PSV1

Jason van Duiven vervolgt zijn weg in de Belgische Challenger Pro League. De door PSV opgeleide aanvaller maakt de overstap naar Lommel SK, dat deel uitmaakt van de City Group. Jason zat sinds vorig seizoen bij de hoofdmacht van PSV.

Jason is een snelle, kopsterke spits die sinds de O14 bij PSV voetbalt. Bij de hoofdmacht moest hij Luuk de Jong en Ricardo Pepi voor zich dulden. Daarom werd er begin dit jaar gekozen voor een huurdeal met Almere City. Nu verlaat de negentienjarige aanvaller PSV definitief en komt er een einde aan een zesjarig dienstverband.

Dankbaar

Jason van Duiven kwam in 2018 naar PSV Academy, waar hij met zijn neusje voor de goal meteen indruk maakte. In 2022-2023 speelde hij bij Jong PSV zijn eerste seizoen in het betaald voetbal en met succes. Hij maakte 15 doelpunten in 34 wedstrijden. De jonge spits kijkt terug op een mooie periode bij PSV: “Ik heb me bij deze warme en hechte club ontwikkeld tot de persoon en voetballer die ik nu ben en daar ben ik iedereen heel dankbaar voor. Ik wil alle trainers, stafleden en supporters bedanken voor het vertrouwen. Ik ga al mijn ervaringen meenemen naar deze nieuwe uitdaging. PSV blijft voor altijd in mijn hart.”

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart verklaart waarom PSV afscheid van hem neemt. “Jason is een groot talent en heeft speelminuten nodig om zich verder te ontwikkelen. Onze spitspositie is sterk bezet. Om Jasons ontwikkeling niet te belemmeren waren we bereid om mee te werken aan een transfer.” PSV wenst Jason veel succes met het vervolg van zijn carrière en bedankt hem voor de goede samenwerking de voorbije jaren.