Transfer | PSV huurt Joel Ndala van Manchester City en bedingt koopoptie

Transfer | PSV huurt Joel Ndala van Manchester City en bedingt koopoptie
2 min
Jong

De 18-jarige Joel Ndala speelt het komende seizoen op huurbasis voor PSV. De elfvoudig international van Engeland Onder 18 wordt gehuurd van Manchester City. PSV heeft aan het einde van het seizoen de optie om Joel, die aansluit bij Jong PSV, definitief over te nemen.

Joel Tshisanga Ndala kan op meerdere aanvallende posities uit de voeten, maar speelt doorgaans als linksbuiten. De jonge Engelsman was voorheen jeugdspeler van Port Vale tot hij in 2017 de overstap maakte naar de Manchester City Academy. Daar pakte hij met meerdere jeugdteams de landstitel. In 2023-2024 was hij actief in de Premier League 2, de UEFA Youth League en de FA Youth Cup.

Joel kiest heel bewust voor PSV. “Het hele plaatje klopt”, vindt hij. “Het plan, de verwachtingen en de mogelijkheden om die verwachtingen waar te maken. Daarom had PSV, buiten het feit dat het een grote club is, al snel een streepje voor op de andere opties.”

De Engelsman omschrijft zijn karakteristieken, waar PSV voor gevallen is. “Ik ben technisch, snel, direct en kan doelpunten scoren”, weet hij. Jan Vennegoor of Hesselink, Technisch Manager van Jong PSV, kan zich daar in vinden. “Joel is een bijzonder getalenteerde speler. We zijn blij dat hij in ons plan gelooft. Hij is een veelzijdige speler, die met zijn snelheid en techniek heel goed in het Nederlandse voetbal past”, aldus Vennegoor of Hesselink.