Transfer | Jordan Teze gaat PSV na zeventien jaar verlaten

Transfer | Jordan Teze gaat PSV na zeventien jaar verlaten
2 min
PSV1

Jordan Teze verkast naar AS Monaco. De transfer hing al even in de lucht. De 24-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij de club uit het prinsdom. Daarmee is de overgang van een van de langst dienende PSV’ers uit de A-selectie definitief.

De multifunctionele verdediger met de splijtende pass begint in 2007 zijn opleiding tot profvoetballer bij PSV Academy. Het is geen onbekend verhaal dat hij samen met Cody Gakpo en Armando Obispo onderdeel is van een sterke lichting. Op 25 augustus 2018 maakt Jordan tegen PEC Zwolle zijn officiële debuut voor de hoofdmacht. Het was de eerste van in totaal 189 duels voor PSV 1, waarin hij 4 keer scoort en 23 doelpunten aangeeft. In mei dit jaar completeert hij zijn Nederlandse ‘treble’ met het landskampioenschap. Eerder won hij al twee keer de TOTO KNVB Beker en drie keer de Johan Cruijff Schaal. 

Trots
Jordan Teze kan zich nauwelijks voorstellen dat hij PSV na bijna twee decennia gaat verlaten. “Ik denk dat ik dat pas besef als ik daar eenmaal bezig ben. PSV betekent enorm veel voor mij en ik ga het hier zeker missen. Deze club blijft me voor altijd dierbaar. AS Monaco stond bovenaan mijn lijstje van geïnteresseerde clubs. Het is voor mij de perfecte vervolgstap. Daarom kies ik voor een vertrek, maar ik ben trots op wat ik hier heb bereikt.” 

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart duidt de medewerking van PSV aan de transfer. “Jordan is een kind van de club, die jarenlang gediend heeft in PSV 1. Het maakt ons trots als een zelfopgeleide speler vervolgens de kans krijgt om naar een grotere competitie te verhuizen. Jordan heeft zich de afgelopen jaren maximaal voor PSV ingezet, dus we wensen hem het beste in de Ligue 1. Wie weet komen we elkaar tegen in de UEFA Champions League.”