Transfer | Buurman maakt recordtransfer naar Chelsea FC en blijft op huurbasis nog seizoen bij PSV Vrouwen

Transfer | Buurman maakt recordtransfer naar Chelsea FC en blijft op huurbasis nog seizoen bij PSV Vrouwen
3 min
Vrouwen

PSV heeft international Veerle Buurman voor een recordbedrag getransfereerd naar Chelsea FC. Het talent blijft in 2024-2025 op huurbasis actief bij PSV Vrouwen en vertrekt daarna naar de Engelse topclub. De achttienjarige verdedigster is momenteel actief op het WK Onder 20 in Colombia.

Met haar transfer naar Chelsea FC blijven de mijlpalen zich opstapelen voor de jonge centrale verdedigster. Veerle maakt in de zomer van 2023, na een intensief maatwerktraject waarin ze al geruime tijd meetraint, de overstap van SC Bemmel naar PSV, waar ze zich aansluit bij de beloftenploeg. Na slechts een aantal maanden bij Jong PSV Vrouwen wordt ze al overgeheveld naar de A-selectie en tekent ze haar eerste profcontract. Al snel groeit Veerle uit tot een vaste waarde voor de ploeg van Roeland ten Berge, met 14 optredens tot gevolg. Dat valt ook bondscoach Andries Jonker op. Hij selecteert haar in de zomer voor de OranjeLeeuwinnen.

Stap voor stap
“Chelsea had eerder al interesse getoond, maar ik wilde het stap voor stap doen en eerst bij PSV tekenen. Dat is de juiste keuze geweest. Ik heb het enorm naar mijn zin bij PSV en heb belangrijke stappen kunnen zetten. Mijn ontwikkeling is erg snel gegaan”, vertelt Veerle, die onlangs weer een aanbod kreeg uit Londen. “Dit keer ben ik het gesprek aangegaan. Ze boden mij een prachtig ontwikkeltraject, dat me aan het denken zette. Mede vanwege mijn ervaring bij de OranjeLeeuwinnen zie ik dit als een geweldige kans.”

Veerle is trots op haar stap en tegelijk blij dat ze nog een seizoen bij PSV blijft. “Ik word het eerste jaar nog verhuurd, dus ik hoef mijn team niet direct los te laten, en dat wil ik ook niet. Dit jaar bij PSV ligt de focus op meer speelminuten maken, prijzen pakken en ons kwalificeren voor de Champions League. Dat is mijn hoofddoel. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat ik me blijf ontwikkelen om een nog betere en completere verdedigerster te worden. Chelsea biedt mij hiervoor de juiste kansen en mogelijkheden. Het is een fantastische club in het vrouwenvoetbal, de kampioen van Engeland. Het voelt als de juiste stap om me verder te ontwikkelen tot een speelster die zich kan meten met de absolute top.”

Trots
Technisch Manager Maud Roetgering van PSV Vrouwen is enorm trots op Veerle en blij dat ze in 2024-2025 op huurbasis nog uitkomt voor PSV. “Ze heeft ontzettend veel talent en is voor een jonge speelster ook al bijzonder consistent en volwassen in haar spel. We waren dan ook niet verbaasd toen met Chelsea een absolute topclub aanklopte. We zijn als PSV ontzettend trots op haar, want het is heel bijzonder dat zo’n jonge speelster zo’n grote stap maakt. Tegelijkertijd zagen alle partijen ook in dat Veerle hier nog veel kan leren. Het is nu aan haar om in de zomer met zo veel mogelijk bagage naar Engeland te vertrekken.”