Toon Gerbrands FRITS Top-man van het jaar 2016

Toon Gerbrands FRITS Top-man van het jaar 2016
2 min

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV is vrijdagavond uitgeroepen tot meest invloedrijke man van Eindhoven en omgeving van het jaar 2016. Hoofdtrainer Phillip Cocu staat op de lijst van vijftig meest invloedrijke Eindhovenaren op de tweede plaats.

Uitstraling op Eindhoven
De Eindhovense stadsglossy FRITS maakt ieder jaar een Top 50 van meest invloedrijke mannen en vrouwen in de regio Eindhoven. Dit jaar zijn Toon Gerbrands en Elphi Nelissen (TU/e) de nummers één in de Top 50. “Toon Gerbrands is sinds zijn aanstelling verantwoordelijk voor een topsportklimaat met nieuw elan, dat via de sportieve successen van PSV zijn uitstraling heeft op alles en iedereen in de regio Eindhoven”, aldus FRITS-hoofdredacteur Hans Matheeuwsen over de toppositie van Toon Gerbrands.

Opvolger Tiny Sanders
Sinds het aantreden van Gerbrands bij PSV in 2014 werd PSV tweemaal achtereen landskampioen en haalde het in 2015 de achtste finale van de Champions League. De uitverkiezing werd vrijdagavond bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in het Van der Valk Hotel in Eindhoven. Het is de tweede keer dat een topman van PSV wordt verkozen tot meest invloedrijke man van de regio. In 2011 viel de eer te beurt aan Tiny Sanders, toen ook algemeen directeur van PSV.