Sturm Graz - PSV in stats | PSV nadert 100e Europese doelpunt

Sturm Graz - PSV in stats | PSV nadert 100e Europese doelpunt
2 min
PSV1

Na een gelijkspel tegen Real Sociedad, is PSV gebrand om donderdag te winnen van Sturm Graz. Ondertussen jaagt de club op een aantal mijlpalen.

Euro Club Index
PSV staat op de 51e plek in de laatste Euro Club Index. Sturm Graz is een stuk lager geplaatst. De club staat op plek 138.

Negen keer gewonnen
PSV speelt goed tegen Oostenrijkse teams. Van de veertien wedstrijden heeft de ploeg negen keer gewonnen, twee keer gelijk gespeeld en drie keer verloren. Alle nederlagen waren in uitwedstrijden. Sturm Graz stond zes keer tegenover een Nederlandse ploeg. Hiervan hebben ze maar één keer gewonnen. Dit was in een thuiswedstrijd tijdens de kwalificatieronde voor de Champions League tegen Feyenoord in het seizoen 2000-2001.

Clubrecord tien doelpunten nadert
PSV maakte in de laatste negen uitwedstrijden minimaal één doelpunt in Europees verband. Eenmaal lukte het de ploeg om tien uitduels op rij te scoren. Als PSV donderdag scoort, evenaart het dat record.

100e doelpunt
PSV is nog maar één treffer verwijderd van het behalen van het 100e doelpunt in de Europa League. In totaal hebben maar tien andere clubs dit record ooit gehaald. Mario Götze (4), Eran Zahavi (3) en Cody Gakpo (3) hebben dit seizoen de meeste doelpunten op hun naam staan in de Europa League.

 Europese treffers
Gakpo heeft van zijn laatste vijf Europese wedstrijden, drie doelpunten gemaakt. In totaal heeft de aanvaller acht Europese goals op zijn naam staan. De enige spelers onder de 23 die boven de negen doelpunten scoorden voor PSV zijn Donyell Malen (14) en Ronaldo (9).

Eerdere ontmoeting
Hoofdcoach Roger Schmidt stond al een keer eerder tegenover Sturm Graz. Destijds was hij trainer van Red Bull Salzburg. Hij won met zijn team vijf van de acht wedstrijden tegen de Oostenrijkers in de Bundesliga. Van de vier uitwedstrijden wonnen ze twee keer en speelden ze twee keer gelijk.