Raaijmakers en van Schijndel nieuw bij PSV

Raaijmakers en van Schijndel nieuw bij PSV
3 min

In navolging van Aniek Nouwen en Kirsten Koopmans hebben vandaag Pleun Raaijmakers en Yvonne van Schijndel hun tweejarig contract getekend bij PSV Vrouwen. De speelsters komen over van CTO Eindhoven Talent Team en zijn jeugdinternationals bij Oranje O19.

De nieuwe speelsters van PSV Vrouwen tekenden vrijdag in het Philips Stadion hun contract in het bijzijn van directielid Peter Fossen. Zowel van Schijndel als Raaijmakers zijn afkomstig van het CTO Eindhoven, het talententeam van Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven in samenwerking met KNVB en PSV waarvan in het verleden al meerdere speelsters de overstap maakten naar PSV.  

Maak kennis met Pleun Raaijmakers
Pleun Raaijmakers (19 jaar) tekent net als teamgenoot van Schijndel voor twee seizoenen bij PSV. De Oirschotse Raaijmakers speelde de afgelopen drie jaar bij CTO Eindhoven en volgde een maatwerktraject bij PSV, ze schopte het al eens tot de wedstrijdselectie. In haar jeugdjaren tot het CTO Eindhoven speelde de middenvelder sinds de F-jes bij Oirschot Vooruit.

'Van jongs af aan PSV-fan'
Raaijmakers tekent vandaag met een speciaal gevoel: 'Ik ben al van jongs af aan PSV-fan, dat maakt het extra bijzonder om uit te komen in het PSV-shirt, dat voelt toch als een droom die uitkomt. Ik ga er alles aan doen om me hier zo goed mogelijk verder te ontwikkelen.'

Lees alles over het contract van Yvonne van Schijndel onder de afbeelding.

Yvonne van Schijndel
De uit Rosmalen afkomstige Yvonne van Schijndel (18 jaar) speelt inmiddels ook drie jaar bij het CTO Eindhoven. Daarvoor voetbalde ze tussen de jongens bij OJC Rosmalen en Nulandia. De rechtsback trainde net als Raaijmakers al twee seizoenen regelmatig mee bij de PSV Vrouwen en gaat vanaf komend seizoen officieel uitkomen in het rood-wit. Van Schijndel is zichtbaar enthousiast over haar nieuwe stap.

'Fantastische stap'
Van Schijndel is blij met haar contract bij PSV: 'Ik kijk er erg naar uit om hier te mogen voetballen, het is een fantastische stap in mijn carriere.' De ambitieuze rechtsback hoopt via PSV door te groeien en een stap te maken naar een buitenlandse competitie: 'Eerst wil ik me goed ontwikkelen bij PSV, daarna hoop ik ooit een grote stap te maken', aldus Van Schijndel.

De jeugdinternationals van Schijndel en Raaijmakers maken net als teamgenoten Hendriks, Folkertsma, Sanders en nieuweling Nouwen deel uit van de voorselectie voor het EK 2016 met Oranje O19.