PSV/FC Eindhoven ontvangt KAA Gent

PSV/FC Eindhoven ontvangt KAA Gent
2 min

PSV/FC Eindhoven speelt vrijdagavond om 19.30 uur op sportcomplex De Herdgang tegen KAA Gent uit België. De vrouwen gaan voor winst en willen graag afstand nemen van plek acht op de ranglijst.

Bekersucces
De afgelopen twee weken kenden de vrouwen van PSV/FC Eindhoven aardige successen. Eerst werd het nationale dameselftal van WK-ganger Thailand verslagen met 2-1 en vervolgens speelden de dames de eerste bekerwedstrijd. SC Buitenveldert was de tegenstander en werd met 4-1 aan de kant gezet. Daardoor kwalificeerden de vrouwen zich voor de kwartfinales van de KNVB-beker.

Veel blessures
Eerder dit seizoen won PSV/FC Eindhoven met 0-1 in Gent door een doelpunt van Lisanne Vermeulen. Zij is er deze keer weer bij, maar veel andere speelsters niet. Maar liefst negen dames zijn afwezig tegen KAA Gent. Marlou Kelleners, Jette van Vlerken, Maran van Erp, Kika van Es, Marlou Peeters, Sylke Calleeuw, Mauri van de Wetering, Laura Strik en Michelle Hendriks zijn allen geblesseerd. Hoofdcoach Nebojsa Vuckovic heeft desondanks toch ambities om de komende tijd richting plek vijf te klimmen. “We hebben met elkaar afgesproken te strijden voor de top-vijf. We zetten alles op alles om dit te bereiken. We focussen ons volledig op de tegenstander en bekijken het per wedstrijd.”

Terug naar de roots
Er is rondom de wedstrijd een speciale actie georganiseerd. De amateurverenigingen waar de speelsters van PSV/FC Eindhoven hun eerste voetbalstapjes hebben gezet, zijn persoonlijk uitgenodigd om de wedstrijd tegen KAA Gent bij te wonen. Tot nu toe zijn er 300 aanmeldingen vanuit de verenigingen binnen gekomen. “Ik verwacht een sfeervolle ambiance, we kunnen alle steun hard gebruiken”, aldus Vuckovic.

Kaartverkoop
Het verkooploket met losse kaartverkoop is morgen vanaf 18.15 uur geopend op De Herdgang. Vanaf € 1,- kun jij er al bij zijn.