Prominenten blikken vooruit, contractnieuws aanstaande?

Prominenten blikken vooruit, contractnieuws aanstaande?
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Gerbrands ziet voldoende perspectief
Algemeen Directeur Toon Gerbrands spreekt met ‘optimistisch realisme’ over de tweede seizoenshelft, die PSV te wachten staat. Op sportief gebied windt Gerbrands geen doekjes om de doelstellingen: “We willen voor de prijzen gaan en bij voorkeur winnen.” De PSV-supporter hoeft niet weer een drukke transferperiode te verwachten volgens de Algemeen Directeur. “Je kunt het nooit exact voorspellen, maar we zijn momenteel niet actief op zoek naar versterking. We moeten een elftal neerzetten dat om de prijzen kan spelen. Dat zal ook dit jaar weer onze inzet zijn.”

Gesprekken met Ihattaren en Dumfries aan de gang
De Telegraaf-watcher van PSV, Robin Jongmans, geeft in een Q&A aan dat de club op korte termijn met Denzel Dumfries en Mo Ihattaren in gesprek gaat voor een contractverlenging. “Beide spelers worden vertegenwoordigd door Mino Raiola, waarmee de club al jaren een goede relatie heeft. Maar het moet ineens wel heel erg snel lopen, om dan direct al witte rook te verwachten rond hen”, vertelt Jongmans.

Jongmans gaat verder: Koopoptie Fein wordt gelicht
De journalist van De Telegraaf acht de kans groot, dat PSV de koopoptie in huurcontract van Adrian Fein gaat lichten. Jongmans: “Binnen de club is men tot nu toe uiterst tevreden over de ontwikkeling van Fein. Dat hij kan voetballen, heeft iedereen inmiddels wel kunnen zien tijdens de (korte) momenten dat hij in actie kwam. In verdedigend opzicht zal hij wel nog volwassen moeten worden", zo geeft hij aan.”

‘Het kan wel eens mooi eindigen in Eindhoven’
Pierre van Hooijdonk, Ronald Waterreus en Ron Jans blikten samen vooruit op de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. Het drietal is er unaniem over eens dat de titelstrijd zal gaan tussen PSV en Ajax. Jans is te spreken over de stabiliteit in het elftal van Roger Schmidt: “Als je naar PSV kijkt, is het met name aanvallend soms echt smullen geblazen. Als dat zich gaat doorontwikkelen, kan het wel eens mooi eindigen in Eindhoven. Er is rust onder Schmidt, dat voel je.”

VICE Sports ontmoet Zenden
In de ‘Wereld van VICE Sports’ is PSV-trainer Boudewijn Zenden te gast. In de podcast vertelt de voormalig international en voetballer van onder andere PSV, Liverpool en FC Barcelona over zijn jeugd in Limburg, het WK van 1998 in Frankrijk en zijn voetbalavonturen. Luister door op de tussenkop van dit stukje te klikken.