PLIC | Jong PSV wint ruim van Liverpool FC U21

PLIC | Jong PSV wint ruim van Liverpool FC U21
2 min

Jong PSV heeft het eerste duel in de groepsfase van de Premier League International Cup gewonnen. De formatie van Alfons Groenendijk was met 4-0 te sterk voor Liverpool FC U21, dat thuisvoordeel genoot. Jesper Uneken was met twee doelpunten de gevierde man.

21’ Tay Abed | Jong PSV speelt de bal al een tijdje rond als doelman Niek Schiks Emir Bars tussen de linies bereikt. Er volgt een mooie passcombinatie, totdat de bal bij Tay Abed belandt. De buitenspeler kapt naar binnen en schiet de bal in de korte hoek. 

30’ Jesper Uneken | De opbouw bij de thuisploeg verloopt minder vlekkeloos. Onder hoge druk geeft de keeper van de thuisploeg een gevaarlijke bal door het midden. Deze wordt dan ook onderschept en direct doorgespeeld naar Jesper Uneken, die zijn eerste van de avond maakt. 

51’ Isaac Babadi | Aan het derde doelpunt gaat weer een heerlijke opbouw vooraf. De beloften heeft veel geduld terwijl het naar een opening zoekt en dat betaalt zich uit. Emir vindt Isaac tussen de verdedigers en de middenvelder gaat voor een schot. De keeper keert de eerste poging, maar de rebound gaat er wel in. 

63’ Jesper Uneken | Het laatste doelpunt is een traditionele spitsengoal en die komt natuurlijk op naam van Jesper Uneken. De spits van Jong PSV kopt raakt vanuit een corner en zet in de 63e minuut de eindstand op het scorebord. 

Opstelling
Schiks, Van de Blaak, Bresser, Kuhn, Van de Riet; Land, Bars, Babadi; Ayodele, Uneken, Abed.