PLIC | Jong PSV bereikt finale PLIC na zinderende comeback

Jong

Jong PSV is opnieuw finalist van de Premier League International Cup. De ploeg van Wil Boessen won in Londen met 3-2 van de leeftijdsgenoten van West Ham United. Tay Abed kroonde zich matchwinner nadat hij in de blessuretijd een comeback compleet maakte.

In de 13e minuut kwam West Ham United O21 al op 1-0 dankzij Kamarai Swyer. Een kwartier later liep de achterstand van Jong PSV nog verder op. Lewis Orford passeerde Niek Schiks met een prachtige treffer van afstand. Na het tweede Engelse doelpunt, nam Jong PSV echter het initiatief. Dé kans op de aansluitingstreffer kwam vijf minuten voor rust. Tygo Land werd tegen de vlakte gewerkt in het strafschopgebied en scheidsrechter Ruebyn Ricardo wees resoluut naar de stip. Mohamed Nassoh legde aan vanaf elf meter, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Mason Terry.

Ommekeer

Jong PSV liet na rust zien dat het over een flinke dosis weerbaarheid beschikt. Al in de 47e minuut maakte Mohamed Nassoh zijn gemiste strafschop goed met een doelpunt. Daarna volgde een kansenregen, maar gescoord werd er niet - tót de 89e minuut. Invaller Dante Gilbert nam de gelijkmaker voor zijn rekening en twee minuten later zorgde Tay Abed voor de winnende treffer en daarmee een Eindhovense vreugde-explosie.

Everton O21 en Crystal Palace O21 strijden op 16 april om de laatste finaleplaats