Persconferentie | 'Winnen wordt altijd steeds moeilijker'

Persconferentie | 'Winnen wordt altijd steeds moeilijker'
3 min
PSV1

Hoofdcoach Peter Bosz was zaterdagavond blij met de overwinning van zijn ploeg in Alkmaar. Hij prees twee spelers, maar gaf ook toe zich behoorlijk te hebben geërgerd aan de tweede helft.

Wat vond je van de tweede helft?
"De tweede helft was teleurstellend en ik heb me kapot geërgerd. Het tempo lag veel te laag. Ergens kan ik me voorstellen dat je denkt 'ik wil de bal in de ploeg houden en het professioneel uitspelen', maar ik vind dat je gewoon de derde en de vierde moet maken. Ik heb me geërgerd aan het feit dat we als ploeg in de tweede helft niet brengen wat ik op de trainingen en in de eerste helft zie."

Hoe kijk je naar het spel van Noa Lang deze wedstrijd?
"Ik vond Noa geweldig spelen. Hij gaf de bal op Guus waar de rode kaart uit voortkomt en maakt een doelpunt, dat vond ik erg goed."

En hoe kijk je naar de wedstrijd van Karsdorp?
"Ik ben erg tevreden over hem. Het was vandaag de eerste keer dat hij in de basis begon, dat heeft hij uitstekend gedaan."

Waarom werd Noa in de rust gewisseld?
"Hij kon meer spelen, maar dat hadden we zo gepland. Hij heeft vandaag weer stappen gezet en stond sinds lange tijd weer in de basis. Zoals ik net al zei heeft hij erg goed gespeeld, de afgelopen twee weken goed getraind en dus zie ik dat hij op de goede weg is."

Wordt het steeds moeilijker om dat mentale deel op peil te houden als je zoveel beter bent dan andere tegenstanders?
"Winnen wordt altijd steeds moeilijker. Tegenstanders stellen zich op je in, dat zie je vandaag ook. De nummer drie van de Eredivisie speelt thuis en begint in een laag blok. Ze proberen het je op veel manieren moeilijker te maken."

Je hebt genoeg te puzzelen komende dagen richting Paris Saint-Germain denk ik?
"Dat zeker. Bij mij leeft vooral de vraag wie er op zes kan spelen, gezien we de situatie van Schouten nog niet weten. Ik zal dat morgen pas horen als hij bekeken is, maar we hebben veel opties voor die positie. Zo heeft Mauro daar gespeeld, Ryan bij FC Utrecht, en hebben we ook natuurlijk onze vaste middenvelders."