Persconferentie | 'Winnen lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet'

Persconferentie | 'Winnen lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet'
3 min
PSV1

Hoofdcoach Peter Bosz was na afloop van het duel met N.E.C. Nijmegen erg tevreden over Matteo Dams en Richy Ledezma. De backs van dienst gaven de bezoekers geen kans om te counteren. De oefenmeester weerspreekt dat het een makkelijke middag was.

Hoe kijk je naar de ontwikkeling van Matteo Dams
"Het is fantastisch. Hij heeft écht kwaliteiten, dat kan iedereen zien. Soms heb je wat geluk nodig, want het is niet zijn natuurlijke positie, maar hij doet het heel goed."

Haal je er voldoening uit dat hij en Richy Ledezma het goed doen op een andere positie dan ze gewend zijn?
"Niet per se voldoening, want je zet ze liever op hun natuurlijke positie. Maar als het werkt is dat fijn. Ik vond zowel Richy als Matteo heel goed spelen vandaag. Dan kun je zeggen: 'het was tegen tien man', maar ook ploegen met tien man komen er regelmatig gevaarlijk uit. Maar die kans kreeg N.E.C. niet."

Wat vond je van de wedstrijd?
"Goed, maar we hadden wat vaker moeten scoren. Zeker als je bedenkt dat we met een man meer waren. Tegelijkertijd ben ik blij dat we niet alles hebben moeten geven voor de drie punten. Dat is met een oog op dinsdag wel fijn."

Van N.E.C. moesten jullie ook wel winnen, toch?
"Ik ben het niet met je eens. Volgens mij heeft FC Twente vandaag nog gelijkgespeeld. Het lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet. Vorig jaar werd er op een gegeven moment ook gezegd dat we nog niet getest waren. Maar ook winnen van ‘kleinere’ ploegen is heel moeilijk."

Denk je dat Matteo Dams en Richy Ledezma ook mee kunnen op UCL-niveau? "Jazeker. Ik zie ze elke dag op de training en dan zie je de potentie. Ze doen nog niet alles goed, maar je ziet dat ze het kunnen. Tegen Heracles Almelo viel Richy nog met kramp uit, dan zie je hoe snel ze conditioneel en ook qua voetbalniveau stappen maken."

Hebben jullie genoeg spelers voor dinsdag?
"Er is vandaag al een aantal spelers teruggekomen en dinsdag komt er nog meer terug, dus ik denk dat de bank straks goed gevuld is. "