Persconferentie | 'We waren nog niet goed genoeg om het blok van Willem II helemaal aan diggelen te spelen'

Persconferentie | 'We waren nog niet goed genoeg om het blok van Willem II helemaal aan diggelen te spelen'
3 min
PSV1

PSV won met 2-0 op bezoek bij Willem II en dendert daarmee ongestoord door. Peter Bosz gaf toe dat zijn ploeg beter moet presteren tegen compact spelende tegenstanders, maar noemde de overwinning verdiend.

Heb je het hogere niveau gezien waar je op hoopte en bijvoorbeeld op de trainingen ziet?
"Je moet niet vergeten dat we nu voor de tweede keer tegen een ploeg spelen die heel compact verdedigen voor hun zestien. De ruimtes zijn dan erg klein en daar moet je doorheen voetballen. Ze nemen zelf weinig initiatief, maar verdedigen wel goed. Het doorheen voetballen moet beter en moet op een hoger tempo. Wel is het altijd makkelijk om dat te zeggen, want bij dit soort wedstrijden ben je ook afhankelijk van individuele kwaliteit."

Je kiest vandaag voor een andere opstelling. Waarom?
"Ik vond dat Pepi het verdiend had om te spelen en dat hij het maar eens moest laten zien; dat heeft hij zeker gedaan. Ook zie ik op de trainingen dat Perišić er klaar voor is. Deze keuzes zijn niet gebaseerd op het feit dat anderen slecht zijn, maar omdat dit soort zaken zich beginnen aan te dienen."

Pepi die weinig wedstrijdritme heeft, krijgt het wel voor elkaar om weer een goede wedstrijd te spelen. Hoe kijk jij daar tegenaan?
"Het is een hele goede speler, maar hij heeft pech dat hij een fenomeen voor zich heeft. Doelpunten, aanvoerder, topfit en assists; Luuk heeft alles in zich. Dit vond ik echter het juiste moment om Pepi ook te laten spelen, nu er maar twee dagen tussen het duel van vandaag en van dinsdag zitten."

Hoe kijk je naar de invalbeurten van Noa en Rick?
"Ik ben bij deze jongens met name aan het opbouwen, zodat ze op een gegeven moment negentig minuten kunnen spelen. Daar zijn ze nog niet. Je bent aan het puzzelen en vooral bezig om minuten te geven waar nodig zodat ze weer aan die wedstrijdbelasting wennen."

Heb je vandaag wel iets van verbetering gezien in het spel als je naar vorige week kijkt?
"We waren nog niet goed genoeg om het blok van Willem II helemaal aan diggelen te spelen, terwijl we daar wel de kwaliteit voor hebben. Hier gaan we het over hebben, want ik verwacht dat meer ploegen zich zo zullen gaan opstellen tegenover ons. Onze verdediging zal op de proef worden gesteld middels counters, dus dan zullen we de restverdediging op orde moeten hebben."

Tot slot, hoe kijk je naar de afgelopen periode?
"We staan bovenaan, hebben 21 punten met een doelsaldo van +21 dus dat vind ik knap. De jongens die weer minuten hebben gemaakt, een aantal goede invalbeurten, een sterke Walter die de nul houdt en de drie punten; dat is positief."