Persconferentie | ‘We gaan analyseren, nabespreken en verbeteren’

Persconferentie | ‘We gaan analyseren, nabespreken en verbeteren’
2 min
PSV1

PSV greep zondagavond niet de kans om de 15e Johan Cruijff Schaal in de historie te pakken. Het duel was doelpuntrijk en spectaculair voor de neutrale kijker, maar Peter Bosz en Joey Veerman zijn kritisch.

“Het was geen goede wedstrijd, van beide kanten niet,” begint de hoofdcoach. “Het is vast spectaculair: 4-4, maar het was geen goed voetbal. Er werden te veel fouten gemaakt. Bijna iedere diepe bal werd een doelpunt, daar moeten we als team beter verdedigen. Tegelijkertijd sluit ik mijn ogen niet voor de situatie; de gehavende achterhoede en een aantal jongens die pas net zijn aangesloten. We gaan het analyseren, bespreken en verbeteren.”

Verschil in doelpunten
Ook Joey Veerman wijst op persoonlijke fouten. “Het is zonde dat je de doelpunten zo weggeeft. Het was niet nodig. Als speler heb je het gevoel dat we die goals toch nog wel gaan maken, maar als je ze dan steeds opnieuw weggeeft, wordt het heel moeilijk,” vertelt de Volendammer, die wijst op een verschil tussen de doelpunten voor en tegen. “Wij creëren de kansen uit kwaliteit en we krijgen de kansen tegen uit fouten die we zelf maken.”

Peter Bosz stelt dat de strategie wel goed werd uitgevoerd. “Het plan was om Wellenreuther naar zijn linkerbeen en naar de lange bal te dwingen en daarna het luchtduel te winnen. Dat deden we goed. We hadden voor mijn gevoel ook de controle, maar telkens als Feyenoord diep speelde, werd het gevaarlijk. En dat mag niet.”