Persconferentie | 'Voor iemand met zoveel kracht is een goede techniek niet vanzelfsprekend'

Persconferentie | 'Voor iemand met zoveel kracht is een goede techniek niet vanzelfsprekend'
2 min
PSV1

PSV won woensdagavond met 2-1 van Valencia CF. Op de persconferentie achteraf blikt Hoofdcoach Peter Bosz op een geslaagde voorbereiding.

De eerste vraag gaat over de twee uitvallers van de avond: Olivier Boscagli en Fredrik Oppegård. "Ik weet nog niet hoe het met ze is. Als spelers er door een blessure af moeten, is het meestal slecht nieuws. We moeten alleen even afwachten. Morgenochtend weten we hoe het met ze is.” 

De overwinning op Valencia CF stelt Peter Bosz natuurlijk tevreden, althans grotendeels. “Ik haal een heleboel uit deze wedstrijd, maar het belangrijkste is dat de meeste jongens negentig minuten maken. Ik denk dat we over het algemeen tevreden kunnen zijn. Ik zag een aantal vastigheden terugkomen, maar een tegengoal vanuit een inworp is gewoon niet goed. Dat zullen we morgen nog eens analyseren."

Twee doelpunten voor Saibari
 Bosz is uiteraard lovend over uitblinker Ismael Saibari. “Voor iemand die zoveel kracht heeft, is het niet vanzelfsprekend dat hij een goede techniek heeft, maar hij heeft dat wel. Zijn eerste aanname is erg goed en hij heeft slechts twee balcontacten nodig om een medespeler te bereiken. Dat zag je ook terug bij zijn tweede goal.” 

Nu PSV alle oefenduels achter de rug heeft, kijkt Bosz terug op een goede voorbereiding. “We staan er goed op. Ik zie veel dezelfde spelers, de vastigheden zitten erin en nu moeten we weer keihard werken voor elk resultaat. De voorbereiding stemt me tevreden. Vanaf morgen richten we ons op de Johan Cruijff Schaal.”