Persconferentie | Peter Bosz spaart Noa Lang tegen Go Ahead Eagles

 Persconferentie | Peter Bosz spaart Noa Lang tegen Go Ahead Eagles
2 min
PSV1

Met de loting voor de UEFA Champions League en het naderende einde van de transferwindow was er tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag genoeg te bespreken. Hoofdcoach Peter Bosz had daarnaast selectienieuws in aanloop naar het treffen met Go Ahead Eagles.

Hoe heb je naar de loting voor de UEFA Champions League gekeken?
“Het is een heel ander gevoel, want het is helemaal nieuw. Ik vond het in ieder geval leuk om te kijken. Ik ben benieuwd naar waar we staan tegenover de absolute topteams zoals Juventus en Liverpool FC, maar ook naar hoe we het gaan doen tegen tegenstanders die op papier geen Europese topclubs zijn.” 

Beschouw je het als een gunstige loting?
“Dat weet ik niet, want door het nieuwe format is het nog de vraag hoeveel punten je nodig hebt. We zullen zien.” 

Ondertussen nadert de deadline day. Hoe kijk je daar tegenaan?
“Nou dat is niet mijn werk, maar ik hoop natuurlijk dat we de groep bij elkaar houden. Daarnaast kunnen we achterin wat versterkingen voor de breedte gebruiken, maar zoals ik al zei: daar moet ik me niet mee bezighouden. Ik focus met op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.”

Merk je iets bij de jongens waar mogelijk interesse voor is?
"Zolang ze hier spelen moeten ze zich honderd procent voor PSV inzetten. En dat doen ze ook, want het zijn professionals.” 

Is er nog selectienieuws richting het weekend?
"Mauro JR en Ismael Saibari hebben weer meegetraind, maar zij zijn er nog niet bij. Jerdy Schouten en Johan Bakayoko zijn nog een vraagteken. Daarnaast heb ik besloten om Noa Lang een wedstrijd te sparen. We zijn voorzichtig met hem. Hij heeft tot nu toe alles gespeeld en vorige week enorm veel moeten sprinten. Dit is een goed moment.”