Persconferentie | 'Ik wil hier voor mijn plek vechten'

Persconferentie | 'Ik wil hier voor mijn plek vechten'
3 min
PSV1

Richard Ledezma heeft geen last aanpassingsproblemen nu hij op een nieuwe positie speelt. Dat concludeert de Amerikaan na afloop van de 7-1 overwinning op Almere City FC. En ook Hoofdcoach Peter Bosz heeft mooie woorden over voor zijn pupil.

Peter Bosz

Wat vond je van de wedstrijd?
"We speelden goed, kwamen vaak door aan de zijkanten en zochten Luuk in de lucht. Dan weet je dat we gevaarlijk worden. We hadden in de eerste helft alleen vaker moeten scoren. Op de eerste tien minuten in de tweede helft na waren we de hele wedstrijd scherp. We hebben geluk gehad dat die goal werd afgekeurd, maar we hebben terecht gewonnen."

Wat zegt deze overwinning jou?
"Nog niet zoveel. Mijn ervaring is dat ploegen in een competitie moeten groeien. Ik zei voor de wedstrijd dat we vorig seizoen gedurende het jaar zijn gegroeid. Dat moeten we nu weer doen. Daarom ben ik blij met vandaag, want we hebben onder de druk uitgespeeld en na de 2-1 ook heel goed gevoetbald."

Wat zei je na de wedstrijd?

"Ik heb ze gefeliciteerd, maar ook gewezen op het tegendoelpunt en die fase van de wedstrijd. De afgekeurde goal en het tegendoelpunt, daar moeten we in verbeteren. Je moet de honger hebben om door te gaan, maar dat hebben ze vanaf de 3-1 weer laten zien. Zoals vorig seizoen maken de wissels weer het verschil."

Richard Ledezma speelde vandaag goed als rechtsback.

"Vind ik ook. Hij en Frederik - nee, de hele achterhoede speelde goed. We hadden alleen de nul moeten houden. We zien al een aantal wedstrijden dat Richy daar prima kan spelen; hij is snel, heeft een goede pass en heeft het verdedigende inzicht." 

Richard Ledezma

Had je ooit gedacht dat je als rechtsback zou spelen?
"Ik had het niet verwacht, maar ik heb me goed voorbereid en zelfs met Jordan Teze gesproken over de positie. Het is een kans die goed is voor mijn carrière, dus ik grijp ‘m met beide handen aan. Het is altijd mijn doel geweest om voor PSV 1 te spelen en dat is nu gelukt. Ik wil hier blijven en voor mijn plek vechten."

Wat is moeilijk aan je nieuwe positie?
"De positie is niet per se moeilijk, maar je krijgt de bal op een andere plek en dat vraagt wat aanpassingen. Het moeilijkste is dat ik negentig minuten speel en daar moet mijn lichaam nog aan wennen."