Persconferentie | 'Ik wil het nu in de Eredivisie zien'

Persconferentie | 'Ik wil het nu in de Eredivisie zien'
3 min
PSV1

Met de wedstrijd tegen Sporting CP van afgelopen dinsdag nog vers in het geheugen en de Eredivisiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam om de hoek, heeft trainer Peter Bosz genoeg te bespreken. Ook geeft hij duidelijkheid over de afwezigheid van Jerdy Schouten bij Oranje.

Jerdy Schouten is niet opgeroepen voor Oranje. Wat is er met hem aan de hand? 
“Jerdy is niet fit genoeg uit de wedstrijd tegen Sporting CP gekomen om opgeroepen te worden voor Oranje, dus hij zal morgen ook niet spelen tegen Sparta Rotterdam. Het is algemene vermoeidheid en geen blessure. Met de rest van de groep is het wel goed, zij hebben een boost gekregen van de manier van spelen afgelopen dinsdag.” 

Hoe zit het met Rick Karsdorp? 
“Ik moet straks even kijken hoe het met hem gaat. Af en toe krijg je wel eens een knietje, die je eruit kan lopen, maar dat was nu blijkbaar niet het geval. Ik ga het na de persconferentie horen, maar het lijkt niks ernstigs.” 

Ben je nieuwsgierig wat het vervolg is na de goede wedstrijd? 
“Ja heel erg nieuwsgierig. We krijgen nu de kans om te laten zien dat we ook zo goed kunnen spelen in de Eredivisie. Ik heb al vaak gezegd dat ik dat wil zien, maar tot nu kwam dat er nog niet uit.” 

Ben je ergens blij dat er zo weinig spelers zijn opgeroepen voor hun nationale ploeg?
“Ja, erg blij. Nederland speelt bijvoorbeeld twee uitwedstrijden deze periode. Dan gaan niet alleen de wedstrijden een factor spelen, maar ook de reistijd. Walter zie ik na een interlandbreak op de vrijdag pas weer. Hij reist dan van woensdag op donderdag in de nacht, dat doet wat met een lichaam.”  

Wat verwacht je van Sparta Rotterdam morgen? 
“Er is in de achterhoede bij hen wat veranderd, maar voor de rest is er heel veel hetzelfde gebleven. De staf is hetzelfde dus dat betekent dat de manier van voetballen ook grotendeels hetzelfde blijft. In de kampioenswedstrijd van vorig jaar hadden we het in de eerste helft ook heel lastig met ze, maar daar zat misschien ook een beetje spanning bij van het eventuele kampioenschap. Aan ons dus de taak om te laten zien dat we nu twee keer achter elkaar goed kunnen voetballen, want anders gaan we het erg lastig krijgen.”