Persconferentie | ‘Ik wil beide wedstrijden winnen, dus ik ga mijn beste elf gebruiken’

Persconferentie | ‘Ik wil beide wedstrijden winnen, dus ik ga mijn beste elf gebruiken’
2 min
PSV1

Nu de interlandperiode voorbij is en alle PSV’ers weer terug zijn op PSV Campus De Herdgang, is het voor hoofdcoach Peter Bosz tijd om vooruit te blikken op de komende wedstrijd. Zaterdagavond gaat het eerste elftal op bezoek bij AZ, de nummer drie van de Eredivisie. Toch vragen journalisten of de trainer van plan is enkele spelers rust te geven.

Wat vind je van AZ?
“Ze hebben veel jeugdigheid, dus dan is het misschien wel logisch dat ze onregelmatig presteren. Maar ze kunnen ook uit hun slof schieten, dus we zijn gewaarschuwd.”

Vorig seizoen waren jullie erg goed tegen AZ, zitten jullie al op dat niveau?
“We zitten in de wedstrijden nog niet op het niveau van vorig seizoen, maar op de trainingen wel. Dat gaat in de wedstrijden ook nog wel komen, want we hebben grotendeels dezelfde groep en toen konden ze dat ook. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Hoe staan Rick Karsdorp en Noa Lang ervoor?
“Erg goed. We hebben twee weken lang kunnen werken, met name aan de fysiek, dus ze staan er erg goed voor. Als ik wil, kan ik ze opstellen, maar daar ga ik nog over nadenken. Ismael kan ook spelen tegen AZ.”

Ga je aan spelersmanagement doen tijdens de wedstrijden tegen AZ en Paris Saint-Germain?
“Ik ga even kijken of dat qua fysieke gesteldheid nodig is, maar als dat moet, zal ik dat zeker doen. Ik wil beide wedstrijden winnen, dus ik ga mijn beste elf gebruiken.”