Persconferentie | 'Een gelijkspel is niet goed genoeg, ik wil winnen'

Persconferentie | 'Een gelijkspel is niet goed genoeg, ik wil winnen'
2 min
PSV1

In de persconferentie in aanloop naar het kampioensduel met Sparta Rotterdam, wil Hoofdcoach Peter Bosz nog niets weten van een huldiging. Focus is het sleutelwoord, zeker met een landstitel in het vooruitzicht.

Dat is waar hij en de technische staf al weken op hameren, zo ook ter voorbereiding op zondag. "Ik wil het woord ‘kampioenschap’ voorlopig niet horen, maar alleen de naam van Sparta Rotterdam. We hebben vanochtend met zijn allen de beelden bekeken, zoals we dat altijd doen.”

Kampioenskoorts
Als hem gevraagd wordt hoe het met de focus van zijn selectie gesteld is, reageert de Hoofdcoach duidelijk. “Ik heb de jongens uitgelegd dat onze huidige positie voortgekomen is uit de werkwijze dit seizoen. Je bent niet in staat dat te bewerkstelligen als je die focus niet hebt. Ik geloof dat de jongens ertoe in staat zijn om zich te focussen op zondag.”

Lof voor opponent
De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk ontvangt complimenten van de PSV-trainer, die ziet dat zijn spelers komend weekend geen gemakkelijke middag tegemoet gaan. “Sparta Rotterdam heeft een hele herkenbare speelstijl. Dat houden ze al jaren vol en zij hebben gewoon een goed elftal. Een mix van ervaring, een voetballende keeper, boomlange spits en hij wordt gesteund door twee snelle en wendbare Japanners.”

Recordjacht
Buiten de successen die het team dit seizoen kan behalen, is aanvoerder Luuk de Jong verwikkeld in een strijd om de topscorerstitel. “Het is geen specifiek doel, maar het zou hartstikke mooi én dik verdiend zijn als Luuk zich kroont tot topscorer.”

Klik hier voor alle content rond het kampioensduel.