Persconferentie | 'De concentratie die hij in wedstrijden heeft vind ik echt knap'

Persconferentie | 'De concentratie die hij in wedstrijden heeft vind ik echt knap'
3 min
PSV1

PSV behaalde zaterdagavond een krappe overwinning op Sparta Rotterdam. Peter Bosz had een duidelijke verklaring voor de stroeve start, maar toonde zijn tevredenheid over de mentaliteit van zijn team en de reeks aan overwinningen.

Kun je eens aangeven wat er volgens jou misging?
"Sparta Rotterdam was beter en gevaarlijker dan ons in het begin van de wedstrijd. We kregen de druk er niet op, stonden niet goed op het veld en het was stroperig. Dan is het toch weer heel knap dat je terugkomt met een absolute wereldgoal van Luuk, die was niet normaal. En ook een hele knappe voorzet van Ollie; hoe hij hem voorgeeft is waanzinnig."

Wat heb je gedaan om het in de rust om te zetten?
"Ik heb het drukzetten helemaal omgezet, want daar klopte niets van. Ik had het niet goed neergezet dus we zijn op een andere manier druk gaan zetten. In plaats van via de zijkant zijn we door de as gaan druk zetten, toen ging het beter."

Als je dan met tien man komt te staan, aan welke wissels denk je dan?
"Je komt in de overlevingsstand met een 2-1 voorsprong. We zijn toen eigenlijk in de 4-4-1 gaan spelen, daar hou ik wel van als je met tien man komt. Als je dan de ruimtes klein houdt, kan je nog enigzins aan voetballen komen. Dat lukte niet, maar verdedigend vond ik het best goed staan. Ondanks het met tien man nog intensiever werd."

Welk gevoel overheerst nu bij jou?
"Absolute opluchting. Als je met tien man komt en de eindfase ziet, ben ik heel blij dat je met die tien man toch de winst pakt. We zijn heel goed weggekomen bij die late goal van Sparta Rotterdam, alhoewel ik wel vond dat ze betere kansen hadden in het begin van de wedstrijd dan toen we met tien man stonden. Op het einde van de wedstrijd na dan. Ik vind wel dat de jongens het met elkaar, na een intense wedstrijd drie dagen geleden, heel knap hebben gedaan. Ik ben alleen maar harstikke blij, want in dit blok in de competitie hebben we ook weer niets ingeleverd."

Je wisselde Perišić in de rust, waarom was dat zo?
"Hij had een behoorlijke schop gekregen en het was in de rust al erg blauw. Hij werd geraakt net boven zijn enkel, dus moest hij er in de rust af."

Hoe kijk je terug op de wedstrijd van Walter?
"Ik zou het wat breder willen trekken; als je de laatste wedstrijden van Walter ziet, vind ik het heel knap wat hij dan presteert. Hij is vader geworden, speelde tegen Juventus FC niet, komt terug en is zo geconcentreerd. Hij krijgt bij ons meestal weinig te doen en bij die paar ballen moet hij er dan wel staan. Dat is vandaag ook weer met die bal van die spits van Sparta Rotterdam die hij in de vijf meter krijgt, daar komt hij heel goed uit. Of vlak voor tijd die kopbal van Adamo, die hij ook rustig pakt. De concentratie die hij in wedstrijden heeft vind ik echt knap."