Persconferentie | Bosz zeer lovend over voetballend duo en invallers

Persconferentie | Bosz zeer lovend over voetballend duo en invallers
2 min
PSV1

PSV is het nieuwe Eredvisieseizoen goed begonnen. Die conclusie durft Hoofdcoach Peter Bosz wel te trekken na de 5-1 overwinning op RKC Waalwijk. De oefenmeester is na afloop zeer lovend over een tweetal spelers.

"Ga er maar staan", begint de Hoofdcoach. "Opnieuw kampioen willen en moeten worden is lastig, maar we hebben vandaag laten zien dat we het kunnen. Ik merkte vooraf al dat de groep de juiste mentaliteit had en in het veld was dat niet anders. Ze waren scherp, fel en het zag er goed uit."

Richard Ledezma stond vandaag rechtsback en dat is Bosz goed bevallen.
 “Dat hij aan de bal goed was, wisten we al, maar of hij verdedigend overeind zou blijven, was de vraag. Maar hij heeft het heel goed gedaan. Hij is natuurlijk eigenlijk een tien, maar hij kan ook op zes spelen. Door zijn voetbalintelligentie kan hij zich overal staande houden.”

De oefenmeester was ook bijzonder lovend over Malik Tillman. “Als je hem vandaag ziet jagen tot aan de keeper, dat is geweldig. Hij heeft vorig jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt, want hij vond het moeilijk om consistent te zijn. Dat kwam vooral door de fysieke belasting van drie wedstrijden per week. Hij heeft stappen gezet en is op weg een grote voetballer te worden.”

De oefenmeester was ook lovend over de invallers. "Ze waren top. Pepi scoorde niet, maar viel geweldig in. Lozano deed hetzelfde en scoorde zelfs twee keer. Dat was mooi om te zien."

PSV dendert door na het kampioenschap, en dat mag volgens Malik Tillman geen verrassing heten. “Het is een nieuw seizoen, iedereen is hongerig. Misschien wel meer dan vorig seizoen. Dat moet ook, want ik denk dat het moeilijker wordt. Iedereen wil winnen van de kampioen. We moeten op het veld laten zien dat we het opnieuw kunnen,” vertelt Malik Tillman, die volgens een journalist niet heel blij leek met zijn goal, maar dat weerspreekt hij. “Om eerlijk te zijn was ik heel blij, want het is mijn eerste goal van buiten de zestien.”