Persconferentie | Bosz reflecteert op moeizaam begin en toont tevredenheid over tweede helft

Persconferentie | Bosz reflecteert op moeizaam begin en toont tevredenheid over tweede helft
3 min
PSV1

PSV heeft haar eerste uitduel van het nieuwe Eredivisieseizoen winnend afgesloten. Hoofdcoach Peter Bosz sprak van een moeizame eerste helft in Almelo, maar zag zijn ploeg daarna het tij keren.

“Wij kunnen en moeten veel beter”, begint de Hoofdcoach. “Ik heb de ploeg vooraf gewaarschuwd voor het begin van deze wedstrijd en de felle duels die zij willen spelen. Je mag als PSV zijnde geen punten verliezen tegen Heracles Almelo. Als je dan met 1-0 achterstaat, maak je je wel zorgen. Ik overwoog om drie man te wisselen in de rust, maar heb dat uiteindelijk toch niet gedaan. We hadden samen maar één doel: we moeten het omkeren.”

De oefenmeester zag zijn ploeg echter al positief veranderen aan het einde van de eerste helft, en zag een heel ander PSV in de tweede helft. “We konden er makkelijker doorheen en zij konden het steeds moeilijker belopen. Dan weet je dat Heracles Almelo dat niet 90 minuten lang gaat volhouden. Die vroege goal na rust zorgde voor de omslag en daarna ging het beter. Uiteindelijk ben ik blij met de uitslag.” Peter Bosz was erg te spreken over de invallers. “Ik vond Matteo Dams vandaag heel sterk invallen. Hij moest als centrale verdediger op linksback spelen, dat is echt niet makkelijk, maar hij deed dat heel goed.”

Eerste doelpunt
Couhaib Driouech wist zijn invalbeurt te verzilveren met een doelpunt. “Het is altijd lekker als je erin komt en belangrijk kunt zijn met de verlossende 3-1”, vertelt de trotse aanvaller wie tegelijkertijd wel inzag dat het een zwakke eerste helft van PSV was. “Je moet hier gewoon overtuigend winnen. We kregen veel kansen, maar waren niet nauwkeurig aan de bal en het tempo lag veel te laag. Door die vroege goal kwamen we niet lekker in de wedstrijd en dat is volledig aan onszelf te wijten.”

De linksbuiten is nog steeds erg blij met zijn overstap naar PSV en hoopt mee te groeien met het niveau. “De handelingssnelheid, de trainingen, de kwaliteit die hier rondloopt; het is topniveau. Nu moet je in de hele kleine ruimte creatief zijn om gevaarlijk te zijn. Dat is me vandaag gelukt.”