Persconferentie | Bosz blij met innovatieve spelregels: 'Dat gedrag zie je bij andere sporten niet'

Persconferentie | Bosz blij met innovatieve spelregels: 'Dat gedrag zie je bij andere sporten niet'
3 min
PSV1

Peter Bosz beschikt zondag over dezelfde selectie als vorige week. De Hoofdcoach verwacht tegen Heracles Almelo de bovenliggende partij te zijn. Ondertussen kijkt hij uit naar Otten Innovation Cup, waar verschillende nieuwe spelregels worden getest.

“Ik was heel tevreden over het spel van vorige week, want het was het spel van een kampioen. Ik baalde wel van de tegengoal. RKC Waalwijk maakte in de beginfase aanspraak op een doelpunt, maar daarna niet meer. Dat je hem dan toch incasseert, is onnodig,” reflecteert de oefenmeester over het eerste competitieduel. “Het komende duel wordt een kleine verrassing, want ze hebben acht nieuwe spelers ten opzichte van vorig jaar. Je kent spelers toch beter als ze langer in de competitie spelen. Natuurlijk verwacht ik wel dat wij de bovenliggende partij zijn.”

Of het spel dit weekend net zo goed is, moet nog blijken, maar Peter Bosz beschikt in ieder geval over dezelfde spelers. “We hebben dezelfde selectie als in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Er zijn nog geen jongens teruggekomen van blessures, maar er is ook niemand geblesseerd geraakt.”

Dan zijn er vragen over Jordan Teze en de situatie van vorige week, maar de trainer is duidelijk: “Hij is jong, maakt een fout, biedt zijn excuses aan en dan is het ook klaar.” Ondertussen blijft de belangstelling voor verschillende PSV’ers aanhouden. “Ik heb het met die jongens over de interesse van buitenaf. We voeren die gesprekken, we negeren het echt niet. Alleen is het niet aan mij.”

Innovatieve en nieuwe spelregels
Dit weekend worden er tijdens de Otten Innovation Cup verschillende regels getest. Een goede zaak vindt Peter Bosz: “Het hockey is wat dat betreft een verademing. Het voetbal heeft op veel aspecten stilgestaan in de tijd. Ik vind dat we daar weleens naar mogen kijken. Een goed voorbeeld is dat voetballers vaak de bal meenemen na een overtreding en hem dan later weer teruggooien. Bij veel andere sporten durven ze dat echt niet. Dat is toch veel fijner en beter voor het spel.”

De Hoofdcoach krijgt ook vragen over het vice-aanvoerderschap in relatie tot nieuwe spelregels. “We vinden het handiger als veldspelers die rol hebben. Anders moet je van tevoren weer iemand aanwijzen, dat is ingewikkeld. Boscagli is er een van, Veerman is er een van, en Schouten is er een van.” Sinds dit seizoen mag alleen de aanvoerder zijn beklaag doen bij de scheidsrechter.