Persconferentie | Bosz beschikt niet over drietal, Boscagli vraagteken

Persconferentie | Bosz beschikt niet over drietal, Boscagli vraagteken
2 min
PSV1

Peter Bosz kan tegen RKC Waalwijk geen beroep doen op een drietal spelers. Mauro JR en Ismael Saibari zijn afwezig door blessures en Jordan Teze heeft aangegeven liever niet te spelen. Olivier Boscagli is mogelijk wel van de partij.

“Olivier traint straks mee en daarna weten we meer. Er zijn overigens meer spelers bij wie nog een vraagteken staat en Ismael Saibari en Mauro JR halen het hoe dan ook niet,” vertelt de oefenmeester, die niet blij is met de situatie rond Jordan. “Hij heeft aangegeven dat hij met zijn hoofd bij een transfer zit. Hij zit dus niet bij de selectie en traint straks ook niet mee.”

Getraind op lange ballen verdedigen
Met het duel tegen RKC Waalwijk begint ook de lastige weg naar titelprolongatie. “Kampioen worden is heel moeilijk, maar het nog een keer worden is nog veel moeilijker.” Afgelopen zondag incasseerde PSV in de Johan Cruijff Schaal vier doelpunten en dat was Bosz niet meer gewend. “Volgens mij kregen we er vorig jaar in de hele eerste seizoenshelft maar zeven tegen. We hebben de beelden geanalyseerd en kwamen tot de conclusie dat we eigenlijk heel veel goed deden. We dwongen Feyenoord naar de lange bal, precies zoals we wilden. Alleen werd die lange bal vervolgens niet goed verwerkt en kwam er telkens gevaar uit. Daar hebben we deze week op getraind, dus ik hoop dat we morgen direct het resultaat zien.”

Sneller geel voor trainers

Tot slot geeft de oefenmeester zijn mening over het feit dat trainers in het nieuwe seizoen sneller een kaart krijgen voor protesteren. “Dat is een goede zaak. Ik kan mezelf ook enorm ergeren aan het gemekker rond de arbitrage. Als ik daar zelf aan mee moet doen, moet ik daar ook voor worden gestraft.”