Persconferentie | 'Bij PSV moet je winnen, dat is anders'

Persconferentie | 'Bij PSV moet je winnen, dat is anders'
2 min
PSV1

Ryan Flamingo vertelt over zijn overstap naar PSV, de UEFA Champions League en natuurlijk de 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles.

Het was geen hele moeilijke wedstrijd, ofwel?
"Dat leek misschien zo, maar je moet krachtig spelen om te winnen. Geen domme ballen verliezen bijvoorbeeld. Dat hebben we vandaag goed gedaan. Complimenten ook voor Malik Tillman, want hij speelde heel goed."

De standaard bij PSV is winnen, voelt dat anders dan bij je vorige werkgever?
"Ja, hier moet je winnen en bij FC Utrecht wil je winnen, maar het is een andere instelling. Je merkt dat er hier na een overwinning ook nog altijd kritiek is, maar ik weet voor mezelf wanneer ik goed heb gespeeld en wanneer niet. Dat is het enige wat telt." 

Wat is de grootste aanpassing?
"We spelen heel hoog en we hebben heel veel ruimte in de rug. Bij FC Utrecht verdedigen we lager. Hier kan elk foutje een goal zijn, want zestig meter is niet meer te overbruggen. Dat is het belangrijkste verschil voor mij als verdediger."

Je gaat de UEFA Champions League in, hoe voelt dat?
"Het is een droom om in de Champions League te spelen. Het is een mooie loting met prachtige teams. Dus Ik heb er zin in. Als we nederig blijven en er voor gaan is er veel mogelijk." 

PSV heeft vandaag voor het eerst de nul gehouden, hoe belangrijk is dat?
"We werken er elke week hard aan, maar ik vind wel dat we op het einde en op het begin teveel kansen weggaven. Dat moeten beter, maar we werken er hard aan."

Je kan ook op het middenveld, maar waar speel je het liefst?
"Het maakt me niet heel veel uit, maar ik heb een lichte voorkeur voor centraal in de defensie. Ik heb daar meer minuten gemaakt, je hebt het spel voor je en dat ligt me wel."