Persconferentie | Bakayoko en Schouten net niet fit genoeg voor uitwedstrijd tegen Almere City FC

Persconferentie | Bakayoko en Schouten net niet fit genoeg voor uitwedstrijd tegen Almere City FC
3 min
PSV1

Johan Bakayoko en Jerdy Schouten zijn net niet fit genoeg voor het uitduel tegen Almere City FC. Dat vertelt hoofdcoach Peter Bosz op de persconferentie. Daarna gaat de oefenmeester in op alle transferperikelen.

Beschik je over een fitte selectie?
“Johan Bakayoko en Jerdy Schouten hebben klachten overgehouden aan de vorige wedstrijd. We willen geen risico met ze nemen dus zij zijn er morgen niet bij. Ze zijn net niet fit genoeg. Volgende week sluiten ze weer aan. Fredrik Oppegård en Richard Ledezma zijn er wel bij, zij hadden geen blessures. Dat was een gevalletje opknappen en door.” 

Kun je de afwezigheid van Jerdy wel opvangen?
“Ik heb best vaak met Jerdy centraal achterin gespeeld, dan moet ik hem op het middenveld ook vervangen. Ik heb hem er liever bij, maar het is geen onoverkoombaar probleem.” 

Wat doen de transferperikelen met het elftal?
“Tot de transferwindow gesloten is, blijven er speculaties. Daarom moeten wij er alles aan doen om de focus op Almere City FC te houden. Olivier Boscagli en Walter Benítez willen een stap maken, maar als de club nee zegt, moeten ze door. Dat doen ze ook, dus zij gaan morgen gewoon spelen.” 

Ben je teleurgesteld dat niet iedereen wil blijven na een geweldig seizoen?
“Ik ben niet teleurgesteld. Je hoopt dat je kan uitbouwen, maar als je als Nederlandse club goed presteert wordt er op de deur geklopt. Dat hoort erbij. Er zijn maar een paar ploegen ter wereld die dat helemaal in eigen hand hebben. Als zij niet willen verkopen, verkopen ze niet. Die luxepositie heeft de rest niet."

Wat vind je ervan dat Sepp van den Berg niet naar PSV komt?
“Dat is jammer, want ik had hem er graag bijgehad. Ik heb zelf met hem gesproken en hij zag het ook zitten om naar PSV te komen. Maar je hebt drie partijen nodig om tot een deal te komen. Met Liverpool FC kwamen we er niet uit. Als je dan ziet voor wat voor een bedrag hij is gegaan is het begrijpelijk.”

Hoe kijk je ondertussen naar de ontwikkeling van Matteo Dams?
"Hij moet er opeens staan, maar vult het erg goed in. Dat is enorm knap van hem."