Persconferentie | 'Als je op een hoger niveau traint en speelt ga je vanzelf mee'

Persconferentie | 'Als je op een hoger niveau traint en speelt ga je vanzelf mee'
2 min
PSV1

De ontwikkeling van Matteo Dams gaat gestaag door. Tegen N.E.C. Nijmegen werd hij zelfs uitgeroepen tot Star of the Match. De jonge Belg hoopt nog niet dat hij alles blijft spelen, maar zal alle kansen met beide handen aangrijpen.

Een makkelijk wedstrijd vandaag, of niet?
"Nou, door de snelle rode kaart van N.E.C. had ik wel het gevoel dat we de overhand zouden behouden. Dan is het nog wel zaak dat je het goede spel vasthoudt, maar dat hebben we gedaan."

Is het dan cruisen naar Juventus?
"We proberen niet zo makkelijk te denken. We moeten ons spel blijven spelen. Juist met een oog op het treffen met Juventus willen we de intensiteit hoog houden."

Je speelde vandaag negentig minuten en dat ging erg goed, hoe voelt dat? "Dat voelt natuurlijk erg goed. Ik krijg ook vertrouwen van de groep en de staf, dus dat is fijn."

Kijk je ook op die manier naar de UEFA Champions League, met de hoop om te spelen?
"Natuurlijk wil ik spelen, maar niet echt, ik bekijk het van dag tot dag. Als bepaalde spelers weer fit worden moet ik misschien weer genoegen nemen met een plek op de bank. Ik moet de kansen die ik krijg met beide handen grijpen. Volgens mij is dat vandaag aardig gelukt."

Hoe kijk je zelf naar je ontwikkeling?
"Dat het erg snel is gegaan. Als je op een hoger niveau traint en speelt ga je vanzelf mee. Op het begin was het lastiger, maar inmiddels doe ik het goed."