Nieuws | PSV anticipeert op Franse ontwikkelingen: ook Businessclub mijdt wedstrijd tegen PSG

Nieuws | PSV anticipeert op Franse ontwikkelingen: ook Businessclub mijdt wedstrijd tegen PSG
2 min
PSV1

Terwijl PSV nog volop bezig is verhaal te halen in Frankrijk over het plotselinge verbod om supporters mee te nemen naar de UEFA Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, heeft het een ingrijpend besluit genomen: ook de zakelijke relaties blijven aanstaande dinsdag thuis.

PSV werd maandag in de late namiddag onaangenaam verrast door de mededeling dat de Franse autoriteiten geen Eindhovense aanhang tolereren in Parijs. Hoewel het formeel nog niet duidelijk is of het verbod ook de businessclub betreft, hakt PSV die knoop zelf door. Intussen onderzoekt de club om principiële redenen verder of er nog stappen genomen kunnen worden tegen het uitgevaardigde verbod.

“Ik heb overleg gehad met ons klankbord, de Supportersvereniging en andere betrokkenen en de gemene deler is dat we met z’n allen gaan of niet”, vertelt Frans Janssen, Commercieel Directeur van PSV. “Een aantal partners liet direct al weten thuis te willen blijven als er geen supporters welkom zijn. Eendracht maakt macht, vonden ze. Wij scharen ons achter dat motto. Volgens de politie is er ook een veiligheidsrisico omdat bepaalde Franse groeperingen zich roeren en daar willen we onze relaties sowieso niet aan blootstellen.”

Feitelijk is het verbod op meereizende supporters geen straf, maar een soort noodmaatregel. Ongeregeldheden met PSV-fans vorig jaar in Lens worden weliswaar als één van de argumenten aangedragen, maar daarvoor is de club eerder al gestraft. Dat maakt het volgens Janssen extra complex en frustrerend. “Als een specifieke groep aanwijsbaar wordt gestraft voor bepaalde gedragingen, dan kun je anderen buiten schot laten. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de wedstrijd tegen Bodø/Glimt twee jaar geleden. Daarvan is nu echter geen sprake.”

De tweeduizend supporters die via PSV een kaartje voor deze wedstrijd hadden bemachtigd krijgen het volledige aankoopbedrag terug.