Nieuws | Matteo Dams overgeheveld naar de A-selectie

Nieuws | Matteo Dams overgeheveld naar de A-selectie
2 min
PSV1

Matteo Dams wordt per direct overgeheveld naar de A-selectie van PSV. De 20-jarige verdediger was contractspeler van Jong PSV en wordt nu beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling. "We zijn buitengewoon tevreden over de prestaties van Matteo en de stappen die hij maakt", zegt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart.

De jonge linkspoot, die in zijn achtste levensjaar de jeugdopleiding van het Belgische Antwerp inruilde voor die van PSV, kreeg dit seizoen als linksback speelminuten in alle officiƫle duels van de hoofdmacht. Tijdens de laatste drie competitiewedstrijden stond Dams zelfs negentig minuten binnen de lijnen en vorige week maakte hij tegen Juventus in Turijn zijn UEFA Champions League-debuut.

"Matteo is natuurlijk het schoolvoorbeeld van hoe we het graag zien bij PSV", beaamt Stewart. "Hij heeft onze hele jeugdopleiding doorlopen en keihard gewerkt om steeds weer die volgende stap te maken. Binnen alle geledingen van de club zijn we enorm trots om te zien waar hij nu staat."

"En dit is hopelijk nog maar het begin van een heel mooi succesverhaal", voegt Dams daaraan toe. "Ik ben erg blij met deze erkenning, maar bovenal hongerig om nog veel verder door te groeien. Ik wil hier een stabiele kracht worden en uiteraard prijzen winnen."