Nieuws | Gerets en Van Kraaij ontvangen tegel in Walk of Fame

Nieuws | Gerets en Van Kraaij ontvangen tegel in Walk of Fame
2 min
PSV1

Eric Gerets en Adrie van Kraaij worden vereeuwigd in de Walk of Fame. Hun tegels worden voorafgaand aan het duel met RKC Waalwijk onthuld door Algemeen Directeur Marcel Brands van PSV.

Eric Gerets (70) en Adrie van Kraaij (71) krijgen daarmee een passend eerbetoon voor hun PSV-oeuvre. Beiden waren zowel tijdens als na hun spelerscarrière actief voor PSV. De nieuwe tegels worden gelegd voor de Zuid-tribune van het Philips Stadion.

Eric Gerets
De Belg Eric Gerets speelde van 1985 tot 1992 255 wedstrijden voor PSV 1, en bij een groot deel daarvan droeg hij de aanvoerdersband. Hij won in zijn tijd als PSV-voetballer de Europa Cup I, werd zes keer landskampioen en won driemaal de KNVB Beker. In 1999 keerde hij terug als hoofdtrainer. In die hoedanigheid won hij twee keer de Eredivisie en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Adrie van Kraaij
De in Eindhoven geboren Adrie van Kraaij speelde van 1971-1982 maar liefst 391 wedstrijden voor PSV 1, waarin hij de UEFA Cup, drie landstitels en twee KNVB Bekers won. Van Kraaij keerde na zijn loopbaan terug bij PSV als scout, en was ook een korte periode technisch manager.

Walk of Fame
De Walk of Fame is een cadeau van Energiedirect aan de club en haar supporters. Momenteel liggen er negentien tegels met voet- of handafdrukken van PSV-legendes in het Philips Stadion. De Walk of Fame werd in 2022 geopend tijdens de PSV FANdag. De tegels herinneren aan de grootste PSV’ers, zoals Romário, Berry van Aerle, Hans van Breukelen, Phillip Cocu, Luc Nilis en Willy van der Kuijlen.