Nieuws | Franse autoriteiten verbieden onverwacht uitsupporters bij PSG - PSV

Nieuws | Franse autoriteiten verbieden onverwacht uitsupporters bij PSG - PSV
2 min
PSV1

PSV mag op last van de Franse autoriteiten geen supporters meenemen naar het uitduel voor de UEFA Champions League met Paris Saint-Germain op 22 oktober. Bovendien geldt er een algeheel reisverbod voor PSV-supporters naar en binnen Parijs. Het besluit van de Fransen kwam totaal onverwacht.

Ondanks het feit dat PSV geen straffen had openstaan beroept de Franse politie zich op ongeregeldheden met supporters uit het verleden, met name rond de wedstrijd tegen RC Lens een jaar geleden. Daarnaast spelen er enkele binnenlandse veiligheidsaangelegenheden.

PSV en andere betrokken partijen hebben het besluit waar mogelijk en op alle niveaus aangevochten, binnen de korte tijdspanne die de club was gegeven. Ook heeft PSV aangeboden extra maatregelen te nemen om problemen te voorkomen. Beide hebben tot grote teleurstelling van de club niet het gewenste resultaat opgeleverd. 

PSV betreurt niet alleen het besluit van de Franse autoriteiten, maar ook de timing ervan. Alle voorbereidingen waren al getroffen en er zijn veel kosten gemaakt. Bovendien rekende de selectie van Peter Bosz op de steun van de trouwe aanhang.

De tweeduizend supporters die via PSV een kaartje voor deze wedstrijd hebben bemachtigd krijgen het volledige aankoopbedrag binnen enkele dagen teruggestort op het rekeningnummer van de boeker. Eventuele overige kosten, bijvoorbeeld voor reis en verblijf, zullen door PSV niet worden gecompenseerd.