Lichtstadderby | Ricardo Pepi schiet PSV met hattrick naar overwinning

Met maar liefst twaalf spelers uit de eigen Academy in de selectie en in de nieuwe thuisshirts, treedt PSV aan tegen stadgenoot FC Eindhoven. De jongste op het veld is de vijftienjarige Fabian Merién. De rechtsback van dienst ziet zijn team in de blessuretijd winnen.

In de beginfase verslikt het jeugdige PSV zich een aantal keer in de opbouw, waardoor de bezoekers er meermaals gevaarlijk uitkomen. De rug wordt snel gerecht en er volgen kansen voor Hirving Lozano, Guus Til en Isaac Babadi, maar het is Ricardo Pepi die, met veel hulp van Hirving, als eerste scoort. Daarna lijkt PSV stevig in het zadel te zitten, maar de tweede treffer van de avond gaat naar FC Eindhoven. Vlak voor rust krijgt Pepi nog een grote kans om zijn tweede te maken, maar het blijft 1-1.

Joël Drommel raakt de bal nog met de vingertoppen, maar tien minuten in de tweede helft benut FC Eindhoven een strafschop. Dankzij Ricardo Pepi is de achterstand van korte duur. De spits maakt nu wel zijn tweede van de avond, waardoor de strijd om de Lichtstad-bokaal weer helemaal open is. Daarna lijkt het erop dat strafschoppen een winnaar moeten aanwijzen, tot Pepi - wie anders - zijn hattrick completeert. De strafschop werd verdiend door de enige invaller van de avond: Jason van Duiven.