Laatste thuiswedstrijd voor PSV/FC Eindhoven

Laatste thuiswedstrijd voor PSV/FC Eindhoven
2 min

De PSV Vrouwen spelen vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 19.30 uur neemt het team van Nebojsa Vuckovic het op tegen het Belgische Club Brugge.

Mooie reeks ten einde
Na zes competitieduels zonder nederlaag verloor PSV/FCE dinsdag op bezoek bij PEC Zwolle met 1-0. Hoewel de ploeg van Vuckovic aardig wat mogelijkheden kreeg op de openingstreffer en om nog gelijk te maken, trok Zwolle via één benutte kans aan het langste eind. Daardoor is de vierde plaats in de BeNe League uit zicht geraakt en staan de PSV Vrouwen op de zesde plaats. Bij een overwinning op nummer elf Club Brugge kunnen de dames Telstar passeren op de ranglijst.

Aanhaken bij top-vijf
Hoofdcoach Vuckovic was bepaald niet gelukkig met het verlies in Zwolle en hoopt op een goede reactie van zijn speelsters. “Door gebrek aan scherpte en het weglopen voor verantwoordelijkheden is er dinsdag onnodig verloren van PEC. De ontmoeting met Club Brugge is daardoor nog belangrijker geworden om aan te haken voor de top-vijf. Club Brugge heeft daarbij meer kwaliteit dan PEC Zwolle dus ik voorspel een zware avond wanneer de speelsters niet effectiever omgaan met gecreëerde kansen”, waarschuwt Vuckovic.

Trouw publiek belonen
Vuckovic wil daarnaast de BeNe League periode goed afsluiten voor eigen publiek. “We hopen de trouwe achterban, die nog steeds groeiende is, te trakteren op een mooie wedstrijd. Daarbij willen we met drie punten het seizoen gepast afsluiten.”

Volgelopen ziekenboeg
In de laatste thuiswedstrijd kan Vuckovic geen beroep doen op Michelle Hendriks, Jette van Vlerken, Marlou Peeters en Sharon Schoonderbeek. Daarnaast is ook Marlou Kelleners er niet bij. Vanwege een blessure kwam zij in december 2013 voor het laatst in actie. Deze maand wordt ze opnieuw geopereerd aan haar knie op eerder opgelopen letsel te herstellen. Kika van Es maakte dinsdag tegen PEC haar rentree na een jaar aan de kant te hebben gestaan. Ook tegen Club Brugge kan zij weer minuten gaan maken.