Interview | 'We willen dit seizoen strijden om de titel'

Interview | 'We willen dit seizoen strijden om de titel'
3 min
Vrouwen

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen blikt aanvoerster Gwyneth Hendriks vooruit op de confrontatie met Telstar. Ze spreekt over de voorbereiding, de nieuwe versterkingen en haar verwachtingen voor het komende seizoen, waarin PSV Vrouwen vol vertrouwen de strijd om de titel wil aangaan.

Wat verwacht je van dit seizoen?
“Er zijn mooie versterkingen gehaald. Vorig seizoen zijn we met een nieuw proces begonnen en daar willen we dit seizoen graag mee verdergaan.”

Wat verwacht je dit seizoen van Telstar, met de nieuwe aankopen die ze hebben gedaan?
“Ik denk dat ze een stuk sterker zijn dan vorig jaar. Ik heb nog met hun spits gespeeld bij ADO Den Haag, dus dat is wel leuk, oude bekenden terugzien. Maar uiteindelijk denk ik dat wij wel de favoriet zijn. Dan is het aan ons om die favorietenrol waar te maken.”

Hebben jullie je goed kunnen voorbereiden? Er waren bijvoorbeeld vier speelsters afwezig voor het WK O20. Is het niet onhandig dat zij pas aansluiten als het seizoen al begonnen is?
“Dat is natuurlijk niet optimaal; je wilt het liefst met de hele selectie de voorbereiding doen, maar dat kon daardoor even niet. Desalniettemin hebben ze wel wedstrijdritme, want ze hebben bijna alles gespeeld op het WK, dus dat is natuurlijk goed. Voor hen was het ook een super ervaring, dus ik denk niet dat ze er slechter op zijn geworden. Volgende week sluiten ze weer aan, dan gaan we het zien.”

De laatste twee oefenwedstrijden werden dik gewonnen, maar daarvoor vielen de resultaten misschien toch tegen. Hebben jullie daar iets van opgestoken, en wat nemen jullie mee uit die wedstrijden?
“RC Lens is natuurlijk ook een mindere tegenstander dan bijvoorbeeld AS Roma of Paris FC. Er werd verwacht dat we zouden winnen, en dat hebben we gedaan, dus dat is positief. In andere wedstrijden waren we de underdog. Tegen AS Roma hebben we desondanks heel lang meegedaan, maar verloren we in de laatste minuten. Ook daar kunnen we goede dingen uithalen. Al met al was de voorbereiding denk ik heel goed.”

Wat verwacht je van concurrenten FC Twente en Ajax?
“Ik hoop dat we het hele seizoen mee kunnen doen om de titel. Zij lijken sterk op dit moment, maar wij zijn ook goed begonnen en gaan met alle vertrouwen de strijd aan.”